Aproape 20 de tineri au ajuns de la banchet la spital cu toxiinfecţie alimentară (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice nu vor uita cu siguranţă ultima petrecere din viaţa de studenţi. Pentru mulţi dintre ei, distracţia s-a terminat în această seară mai devreme, pe holurile de la Urgenţă, unde au ajuns cu toxiinfecţii alimentare. În timp ce tinerii şi părinţii lor dau vina pe mâncarea de la banchet, patronul restaurantului susţine că tinerii nu au făcut toxiinfecţie, ci doar exces de alcool.&nbs

Citiţi şi:

Control fulger al Inspecției Sanitare și DSP-ului la Spitalul Județean

Sibienii muşcaţi de căpuşe au luat cu asalt Urgenţa

Urgenţa s-a umplut în această seară de absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice, veniţi direct la spital de la petrecerea care ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă din anii de studenţie. 

 „Am fost la banchet, la Grand Hotel, şi dintr-o dată a început voma, pe urmă de la vomă a trecut la dureri foarte mari de stomac, apoi a început să mă doară şi capul, pe urmă ameţeli şi apoi frisoane. Am mîncat aperitiv şi peşte, iar stările au apărut imedait după ce am consumat peştele”, a povestit Dumitru Liuca, unul dintre absolvenţi. 

image

Părinţii au achitat, pentru meniurile copiilor, 150 de lei, şi sunt extrem de revoltaţi de cele petrecute. „Nu-i posibil să vină atîţia copii, îi chemi şi organizezi masă de banchet şi îi îmbolnăveşti pe toţi. Copilul meu a venit pe la 8 acasă de la banchet, îi era foarte rău, vomita într-una”, a spus Maria Cega, mama unuia dintre copii. 

Până în jurul orelor 22:30 medicii sibieni apucaseră să consulte aproximativ 20 de tineri, alţii aşteptau pe holuri să le vină rândul, în timp ce pe uşa Urgenţei continuau să intre alţi colegi de-ai lor.   

image

„În serviciul nostru s-au prezentat până acum un număr de până în 20 de persoane care cel mai probabil suferă de toxiinfecţie alimentară în urma unei mese festive. Unii sunt în stare mai bună, probabil că cei care nu au simptome mai deosebite vor fi lăsaţi acasă cu reţete şi recomandarea să se prezinte la medicul de familie. Avem în momentul ăsta un număr de 10 locuri disponibile în secţia de infecţioase pentru internări, să vedem dacă va fi nevoie de mai multe”, spune Cotizo Draia, medic în cadrul Unităţii Primiri Urgenţe. Potrivit acestuia, daca mai mult de 10 pacienţi vora avea nevoie de internare, restul vor fi, cel mai probabil, distribuiţi pe secţia de boli interne. 

image

Patronul restaurantului unde au avut tinerii banchetul a exclus însă varianta povestită de proaspeţii absolvenţi, şi a dat vina pentru starea lor pe excesul de alcool. „Prea mult alcool, până acum aşa am stabilit”, a spus Cornel Vintilă, proprietarul restaurantului. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite