Studenţii sibieni, sceptici în privinţa şanselor de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de absolvenţi şi viitori absolvenţi ai diferitelor facultăţi din Sibiu s-au prezentat totuşi la Bursa locurilor de muncă pentru studenţi, organizată astăzi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

CITIŢI ŞI

Presupusul vameş contrabandist, văzut bine de vecini

VIDEO - Trei bărbaţi săltaţi la descinderile DIICOT din Sibiu

Tinerii s-au interesat de ofertele agenţilor economici, iar unii dintre ei chiar şi-au încercat norocul, lăsând CV-uri la cei care i-au intervievat. „ Am terminat facultatea anul trecut, dar deocamdată sunt şomer. M-ar interesa un post de programator, pentru că am făcut Ingineria. Am observat însă că, pentru ce mă interesează, se cere şi engleza şi nu prea mă descurc. Nu prea îmi pun speranţe în această bursă“, ne-a spus Ionuţ Bălăşan, în vârstă de 24 de ani.

Viitoare absolventă de matematică-informatică, Ana-Maria Drăguţ s-a arătat şi ea la  fel de neîncrezătoare. „ Acum o să îmi dau licenţa şi de ceva timp am început să îmi tot depun CV-uri pe internet. Se vede că este criză, pentru că, deocamdată, nu m-a sunat nimeni. Am zis să îmi încerc norocul şi la această bursă, deşi cred că şansele sunt destul de slabe“, a spus tânăra.

Peste 400 de locuri de muncă
La bursa organizată astăzi de AJOFM au participat, în total, 19 agenţi economici din judeţ, care au pus la dispoziţia tinerilor un total de 426 locuri de muncă, în diferite domenii. „ Pe lângă oferirea de locuri de muncă, bursa a avut drept scop şi familiarizarea studenţilor cu modalităţile de căutare a unui loc de muncă şi cu tehnicile de prezentare la interviul de angajare“, a spus Ovidiu Ogrean, purtător de cuvânt al AJOFM.
Anul trecut, la aceeaşi bursă au participat aproximativ 400 de persoane, dintre care 43 şi-au găsit un loc de muncă. Numărul şomerilor care au terminat o facultate este de 1.048, la nivelul judeţului Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite