Străzile de trafic greu vor fi reabilitate la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile de tranzit suferă din greu din cauza TIR-urilor care circulă zilnic prin oraş.
Străzile de tranzit suferă din greu din cauza TIR-urilor care circulă zilnic prin oraş.

Municipalitatea va băga în reparaţii capitale arterele pe care acum circură TIR-urile. Deschiderea centurii ocolitoare va fi motiv de deschidere de noi şantiere pe mai multe artere importante din oraş.

CITIŢI ŞI:

Emil Boc se laudă cu finalizarea Centurii Sibiului: V-am promis anul trecut!

Centura ocolitoare a Sibiului va fi gata în decembrie

Tunelul de pe Transfăgărăşan va fi iluminat de anul viitor

Aşteptată de mai bine de cinci ani, deschiderea centurii ocolitoare a municipiului Sibiu, pare să fie în prezent o chestiune de zile. Conform esitmărilor făcute de Prefectura Sibiu lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar cei peste 20 de kilometri de drum făcut în regim de autostradă vor fi daţi în folosinţă în graficul stabilit în urmă cu câteva luni, de comun acord cu constructorii.

„Pe tronsonul 1 s-au recuperat întârzieri la pasajul de cale ferată din zona racordului cu tronsonul 2 şi pasajul din zona Compa. Termenul de finalizare va fi respectat. Centura ocolitoare se finalizează în decembrie” a opinat prefectul Constatin Trihenea.

Şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, crede că centura va fi gata după estimările făcute şi de el, la faţa locului, vizitele ediului şef al Sibiului pe şantierul lucrărilor fiind cel puţin săptămânale. „Lucrările au avansat bine acolo. Cred că o să fie gata la timp centura”, a punctat Iohannis.

Adio valuri pe străzi
În aceste condiţii municipalitatea a început să traseze strategia de reabilitare a carosabiului pe care în prezent încă mai circulă traficul de tranzit prin Sibiu. După deschiderea centurii primăria a stabilit deja care vor fi primele lucrări ce vor fi efectuate.  „În primul rând dorim să scăpăm de acele valuri formate pe carosabilul de pe străzile cu TIR-uri. Toate aceste artere vor fi reabilitate cu prioritate, cel mai probabil în primele luni ale anului viitor” a explicat primarul Klaus Iohannis. Lucrările ar putea fi efectuate chiar şi în lunile de iarnă, dacă vremea va fi una mai „blândă”.

La ora actuală cele mai dificile probleme legate de aşa zisa „vălurile” a arterelor, se înregistrează pe străzile Ştefan cel Mare, Rahovei, Bâlea, Constituţiei, Alba Iulia, Argeşului şi mai ales pe strada Malului. „Toate străzile problematice vor fi reabilitate” a mai spus Iohannis.
AFLĂ CÂŢI BANI A INVESTIT PRIMĂRIA ÎN REABILITAREA DE STRĂZI PÂNĂ ACUM ÎN ACEST AN, AZI DIN

image

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite