Steaua bate în prelungiri la Sibiu graţie şi unui arbitraj favorabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul Marcel Şerban a luat câteva decizii decisive în defavoarea celor de la CSU, în prelungirile meciului jucat miercuri seară. Virgil Stănescu a reuşit cel mai bun meci al său din acest sezon şi Steaua Turabo Bucureşti a câştigat, după preungiri, restanţa cu CSU Sibiu, scor final 90-83 (77-77). Partida a contat pentru etapa a 14-a a Diviziei A la baschet masculin.

CITIŢI ŞI:

Gazul joacă cu Politehnica Iaşi la Mediaş

CSU Sibiu a învins cu emoţii pe BC Miercurea Ciuc

Stănescu a încheiat partida cu 27 de puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepţii şi un capac, marcând un uriaş coş de două puncte pentru echipa sa la expirarea timpului regulamentar pentru a trimite meciul în prelungiri.

Sibienii au avut mai multe şanse de a pune capăt partidei după 40 de minute însă au ratat nu mai puţin de patru aruncări libere în ultimul minut. La scorul de 77-75 pentru gazde, cu 19 secunde rămase de joc, Octavian Popa Calotă a ratat două aruncări libere, steliştii au prelungit atacul la limita timpului disponibil şi Tomeljak l-a găsit excelent pe Stănescu în zero grade pentru aruncarea care practic a decis meciul.

Steliştii au gestionat mult mai bine prelungirile, Stănescu punctând pentru 83-79 când mai erau 85 de secunde de joc. Jackson a urmărit perfect o aruncare a aceluiaşi Stănescu pentru a mări diferenţa la 85-79 iar după un coş de două puncte a lui Atanackovic, jucătorul ex-iugoslav a comis o greşeală anti-sportivă în încercarea de a-l faulta tactic pe Andrei Mandache. Stelistul a marcat ambele aruncări libere, iar apoi Tomeljak şi Jackson au stabilit scorul final tot de la linia de pedeapsă.

Bucureştenii au avut patru jucători cu cel puţin 10 puncte marcate, Mandache, cu 17 puncte alături de Căruţaşu şi Popescu cu câte 10 susţinându-l excelent pe Virgil Stănescu.

LeVar Seals a contribuit cu 22 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive iar Atanackovic a adăugat 20 de puncte şi 8 pase decisive pentru sibieni, care au fost dominaţi categoric sub panou, acolo unde oaspeţii au reuşit 42 de recuperări, faţă de 30 ale gazdelor.

Fanii sibienii au reacţionat furios la finalul partidei

O parte a celor din tribune au strigat demisia, la adresa tehnicianului lituanian Audrius Prakuraitis, iar în teren au fost aruncate diverse obiecte în direcţia arbitrului Mircea Şerban, cel care a acordat acea greşeală antisportivă din finalul prelungirilor şi a mai luat câteva decizii clar în defavoarea sibienilor. În urma acestui succes Steaua Turabo acumulează 15 victorii şi 4 înfrângeri şi se află pe locul doi în clasament la egalitate cu Gaz Metan Mediaş, în urma celor de la Asesoft Ploieşti, cu 16 victorii şi 3 înfrângeri. Sibiul iese din zona playoff-ului dar rămâne în continuare în contact cu plutonul de opt echipe care acced în faza a doua a campionatului, la o singură victorie de BCM Piteşti şi CS Otopeni.

Antrenor dezamăgit

Tehnicianul Audris Prakuraitis a fost vădit supărat de soarta acestui meci. "Am greşit mult la aruncările libere. Am avut meciul în mână şi pe final nu ne-am concentrat îndeajuns ca să ne păstrăm avantajul pe tabelă. Şi arbitrii au luat câteva decizii bizare, mai ales pe final de meci şi în prelungiri" a spus la final antrenorul lui CSU Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite