Speranţe şi ambiţii mari pentru CSM Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voleibalistele de la CSM Sibiu vor să termine viitorul sezon departe de locurile retrogradabile
Voleibalistele de la CSM Sibiu vor să termine viitorul sezon departe de locurile retrogradabile

Gruparea sibiană a transferat numai puţin de nouă jucătoare noi pentru a fi sigură că la finele sezonului nu va retrograda în „B”. CSM Sibiu are un nou antrenor, şcolit în Bulgaria şi „călit” la Dinamo în sezonul trecut şi mizează pe un buget ambiţios.

CITIȚI ȘI:

Performanţe maxime în condiţii aproape deplorabile la patinaj

Boxul sibian se zbate în mizerie şi sărăcie

Niciodată în ultimii 20 de ani sporturile de echipă nu au avut atâtea reprezentante în eşaloanele de top din România. Dacă la fotbal Gaz Metan Mediaş şi Voinţa Sibiu reprezintă judeţul în liga 1, iar CSU Sibiu şi din nou Gaz Metan se luptă pentru locuri fruntaşe în divizia A de baschet masculin, o altă grupare încearcă să rupă „gura târgului”, de data aceasta în voleiul feminin.

Retrogradată la finele sezonului anterior, CSM Sibiu, a avut „norocul” să rămână totuşi în Divizia A, pentru că s-au retras alte două grupări.

Directorul clubului CSM, Viorel Cintean vrea ca sezonul acesta echipa sibiană să nu mai treacă prin emoţiile retrogradării. Şi pentru ca lucrurile să fie tocmai aşa, CSM-ul a transferat aproape o echipă întreagă şi are şi un nou antrenor. „Le-am transferar pe Petrova Ina (Bulgaria), Capelovici Alicia (venită din Belgia), Lică Maria (Dinamo), Popovici Georgiana (Satu Mare), Paşca Loredana (Alba Iulia), Troiancevici Stena (Serbia) şi încă trei jucătoare de la Buzău, componente ale lotului de junioare ale României. Ca să îndeplinim obiectivul este nevoie de un buget de aproximativ 450.000 de lei. La ora actuală avem aproximativ 100.000 de lei, dar avem promisiuni că se vor rezolva lucrurile” a mărturisit Cintean.

Optimism în sânul echipei

Ana Maria Scheau, este liderul din teren pentru voleibalistele sibience. Jucătoare cu mare experinţă, Ana-Maria a mărturisit că are mari aşteptări de la sezonul care începe pe 15 octombrie.
„Consider că ne-am întărit cu o ridicătoare foarte bună, mă refer aici la Capelovici Alicia, care coordonează foarte bine jocul. Eu zic că echipa care este acum, este mai puternică decât cea din sezonul trecut. Cu siguranţă că vom rămâne în divizia A şi la finele sezonului. În principiu obiectivul acesta este, respectiv de a nu retrograda”, a mărturisit voleibalista sibiancă.

Antrenor ambiţios
Pe lângă jucătoare cu experienţă Sibiul a transferat şi un antrenor de calitate. Fostul tehnician al lui Dinamo, Atanas Petrov a mărturisit în exclusivitate pentru ADS, ce aşteptări are de la echipă în acest sezon. „Avem nevoie de mai mult timp ca să punem lucrurile la punct. Cred însă că până la primul meci, care va fi pe 15 octombrie vom fi aşa cum trebuie. Noi ne dorim să nu retrogradăm şi să avem o evoluţie mai bună decât în sezoanele trecute. După părerea mea locul nostru în clasament ar fi pe undeva pe la mijloc, Sper să nu avem probleme medicale. Vom vedea în timp dacă va fi aşa” a spus antrenorul în vârstă de 38 de ani. Petrov a mai declarat că fetele vor să se afirme şi asta se vede din modul în care se antrenează. „Sunt tinere şi vor să evolueze din ce în ce mai bine. Este un lucru bun, pentru că aşa pot vedea mai bine potenţialul lor”, a punctat Petrov.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite