Sibiul sub zodia culturală a Barocului în anul 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a schimbat perioada de depunere a proiectelor pentru includerea oficială spre finanţare pe agenda culturală a anului viitor. Proiectele culturale pentru agenda „sponsorizată” de municipalitate pot fi depuse în această toamnă, până în data de15 noiembrie.

CITIŢI ŞI:

Primăria primeşte dosare culturale pentru agenda anului viitor, până în 15 noiembrie

O sibiancă reprezintă România la Miss Motors Internaţional 2011 FOTO

Începe Festivalul Internaţional al Artei Lirice

Sibienii care doresc să depună proiecte culturale pentru a primi finanţare în cadrul agendei culturale a primăriei Sibiu, pentru anul viitor, ar face bine să se grăbească ca să îşi depună dosarele. Asta pentru că municipalitatea a aprobat un proiect de hotărâre, care prevede ca dată limită de depunere a proiectelor, ziua de 15 noiembrie.

„Am dorit să anunţăm din timp operatorii culturali cu privire la modificarea datei limită de depunere a proiectelor pentru a avea astfel timp să pregătească proiecte. Pentru anul 2012 am propus barocul ca temă pentru proiectele de pe agenda culturală, în contextul proiectului Sibiu Baroc Update pe care municipalitatea îl va desfăşura la anul” a explicat primarul Klaus Iohannis. Edilul şef al Sibiului a mai explicat şi că proiectele care sunt în spiritul perioadei baroce, tema “umbrelă” propusă de Primăria Sibiu pentru anul 2012, în contextul proiectului finanţat prin fonduri europene Sibiu Baroc Update, vor avea un avantaj în evaluare.

Temă pe placul solicitanţilor
Ghidul solicitantului a fost afişat oficial zilele trecute pe site-ul www.sibiuccm.ro, iar selecţia proiectelor va fi făcută de Comisia de Evaluare, punctajul minim necesar selecţiei unui proiect fiind de 60 de puncte.

Operatorii culturali care obţin acest punctaj minim vor fi invitaţi la un interviu pentru a-şi susţine proiectul, partnerii proiectului şi detalierea bugetului. Biroul Cultural Maghiar din Sibiu, va depune şi în acest an dosar pentru finanţarea evenimentului Ars Hungarica. Reprezentanţii acestuia susţin că tema aleasă este una bună. “Cel puţin 30 la sută din evenimentele Ars Hungaria o să aibă ca temă Barocul”, a explicat Serfozo Levente.

Atenţie la ghid
Printre noutăţile ghidului din acest an se numără faptul că a apărut o anexă specială pentru a fi consultată de participanţi. Anexa numărul 9 specifică clar faptul că tema comună trebuie să fie barocul”.

„Scopul acestei teme este de a crea un portofoliul coerent de evenimente apt să devină resursă turistică, îmbinat în mod intim şi capabil să pună în valoare patrimoniul cultural şi arhitectural al oraşului”, se arată în anexă. De asemenea o noutate o constituie şi faptul că publicul ţintă este cel de 25-45 ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite