Sibiul participă la ”Noaptea Cercetătorilor” vineri seară la Biblioteca Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea cercetătorilor la Sibiu
Noaptea cercetătorilor la Sibiu

”Noaptea Cercetătorilor” este un proiect pan-european ce are loc o dată pe an, în a treia vineri a lunii septembrie. Aduce împreună publicul larg şi cercetătorii, urmărind să atragă tinerii către domeniul cercetării şi încurajându-i să îl vadă ca o pe posibilă carieră. În Sibiu, activităţile se desfăşoară la Biblioteca ASTRA între orele 18.00-22.00. Parteneri locali sunt organizaţia de studenţi AIESEC Sibiu şi bi

CITIȚI ȘI:

O sibiancă reprezintă România la Miss Motors Internaţional 2011 FOTO

Târgul de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”, în premieră la Sibiu


Într-un cadru informal, se discută cu cercetătorii, descoperind atât realizările ce schimbă lumea şi multitudinea de aplicaţii ce ne fac viaţa mai uşoară, cât şi poveştile personale din spatele muncii lor. Evenimentul are loc simultan în 800 de locaţii din 320 de oraşe europene în 32 de ţări. România este şi în acest an parte a acestui program, cu 14 oraşe participante. Detalii despre activităţi şi program se regăsesc pe www.noapteacercetatorilor.eu şi pe pagina de Facebook a evenimentului.
 Aflat la a cincea ediţie în România, ,,Noaptea Cercetătorilor”, îşi doreşte să arate faţa umană a cercetătorului. Încearcă astfel sa dezvăluie tinerilor că a fi cercetător este un ideal ce poate fi atins. Vrem ca tinerii să convingă astfel că, până la urmă, cercetătorii sunt  <<oameni obişnuiţi ce fac lucruri neobişnuite>>”.

,,Noaptea Cercetătorilor” are doua etape: cea de vară, în care tineri din toată ţara pregătesc proiecte pentru secţiunea de concurs şi evenimentul din ultima vineri din septembrie. La concursul de anul acesta, desfasurat sub numele “Promoveaza un cercetator”, echipele participante au de pregătit o campanie de promovare pentru un cercetător. Omul este ales de catre membrii echipei, strategia este decisă împreună, iar rezultatul este prezentat în faţa publicului pe 23 septembrie în oraşul organizator din care fac parte.

Evenimentul din 23 septembrie va prezenta publicului un concept structurat cu mai multe zone interactive. Se vor purta discuţii pe teme legate de ştiinţă, la iniţiativa publicului sau propuse de moderator, vor susţine prezentări echipele ce au înscris proiecte în concurs şi se va putea sta de vorbă cu cercetătorii şi afla mai multe despre munca de cercetare şi viaţa din spatele acesteia. Pe tot parcursul serii atmosfera va fi energizată de experimente ştiinţifice, concursuri şi jocuri. Cei curioşi vor putea afla informaţii despre investiţiile făcute în cercetare la nivel european. In saptamana premergatoare evenimentului s-a lansat un concurs pe pagina de Facebook al carui mare premiu este o chitara electrica.

,,Aşteptăm la acest eveniment publicul larg, indiferent de vârstă sau cunoştinţele ştiinţifice. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice, educative şi culturale. Participanţii vor avea ocazia să exploreze locuri noi, să ia lua parte la experimente ştiinţifice, să schimba idei cu cercetători din diferite domenii şi, nu în ultimul rând, vor avea o alternativă inedită pentru petrecerea unei tradiţionale seri de vineri” spune Andrei Mora, Vice-Preşedinte AIESEC Sibiu.

În Sibiu, activităţile se desfăşoară la Biblioteca ASTRA între orele 18.00-22.00. Parteneri locali sunt organizaţia de studenţi AIESEC Sibiu şi biblioteca ASTRA Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite