Sibiul candidează la UNESCO în prelungirea Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Constantin Trihenea şi ministrul Kelemen Hunor
Prefectul Constantin Trihenea şi ministrul Kelemen Hunor

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a anunţat oficial că Sibiul va candida la UNESCO ca o extindere a zonei Sighişoarei.

CITEŞTE ŞI:

Dosarul UNESCO revine în actualitate la Sibiu

Dosarul Sibiului la UNESCO, gata în 2012

Decizia a fost luată şi în urma unei consultări avute ieri dimineaţă cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis. „Domnul primar mi-a spus că a făcut şi el o analiză a situaţiei şi şi-a dat seama că aceasta este o variantă fezabilă. Nu au existat repoşuri, am venit aici ca să depăşim o situaţie dificilă”, a declarat ministrul culturii.

Iniţial au exitat trei variante privind dosarul Sibiului: cadidatura centrului istoric de sine stătătoare, candidatura Sibiului alături de Mărginime şi candidatura alături de Sighişoara, care este deja sit UNESCO. Motivele agreerii celei de-a treia variante ţin şi de faptul că în Europa ponderea siturilor protejate UNESCO este mult mai mare decât în restul lumii iar apariţia unor situri noi este mai puţin probabilă decât exitenderea ariei protejate a unora deja existente.

„Am căzut de acord cu domnul Iohannis că aceasta este cea mai bună variantă. Vom începe să lucrăm la dosar cât mai curând posibil”, a mai declarat ministrul culturii. Kelemen Hunor a mai explicat ieri că dacă totul merge conform planului dosarul Sibiului ar urma să fie finalizat undeva la mijlocul anului viitor. Tot în 2011 dosarul ar urma să ajungă la UNESCO iar din 2012 el va intra pe agenda forului internaţional. Sibiul a mai avut un dosar similar în 2007, dar acesta a fost amânat din cauza modului în care a fost conceput.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite