Ministrul Kelemen Hunor se întâlneşte mâine cu Klaus Iohannis. Vor discuta despre candidatura Sibiului la UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii şi Patrimoniului, Kelemen Hunor, soseşte mâine dimineaţă la Sibiu pentru o vizită oficială.

CITIŢI ŞI:

Dosarul Sibiului la UNESCO,gata în 2012

Candidatură comună Sibiu - Sighişoara pentru UNESCO

Sibiu: Se înfiinţează centru de resurse al Institutului European pentru Itinerarii Culturale

Reprezentantul Executivului a anuţat administraţia locală de vizită încă de săptămâna trecută şi a cerut şi o întrevedere oficială cu primarul Klaus Iohannis. Edilul şef al Sibiului a anunţat deja că, în mare, ştie despre ce se va discuta în cadrul înâlnirii.

„O să mă văd marţi la ora 10.00 cu domnul ministru. O să discutăm în principal despre refacerea dosarului pentru candidatura municipiului Sibiu pentru includerea în patrimoniul UNESCO. Vom aborda apoi şi alte teme”, a explicat Iohannis.

Candidatură cu Sighişoara
Sibiul doreşte refacerea dosarului de candidatură, după ce în acest an au fost studiate mai multe posibilităţi în această privinţă. Cel mai probabil fosta capitală culturală europeană va face un dosar comun de candidatură cu oraşul Sighişoara, ajungându-se la această concluzie după dezbaterea publică din luna iulie, avută loc la Sibiu.

„Acesta pare să fie soluţia cea mai potrivită”, a opinat atunci primarul Sibiului. Luna trecută Ministerul Culturii a trimis o scrisoare către Primărie în care se cerea clar stabilirea modului de promovare a candidaturii, care va fi depusă cel mai devreme în anul 2012.

Conferinţă de presă la Prefectură

După întâlnirea cu primarul Klaus Iohannis, Kelemen Hunor va traversa centrul istoric al Sibiului până la sediul Instituţiei Prefectului. Acolo se va întâlni cu prefectul Constantin Trihenea, iar la finalul întrevederii va susţine o conferinţă de presă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite