Sibiul are cea mai mare expoziție etnografică în aer liber din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, în cadrul inaugurării Centrului pentru Patrimoniu a avut loc vernisarea expoziției ”Mobilier pictat. Restaurarea colecției de lăzi de zestre a Muzeului ASTRA”, cuprinzând 40 din cele 45 de piese de patrimoniu restaurate în cadrul aceluiași proiect de către echipa de restauratori a muzeului.

CITIŢI ŞI:

Muzeul Astra a băgat 2,5 milioane de euro în Centrul pentru Patrimoniu

25 de ore de teatru, non-stop, la Sibiu

Pe lângă activitățile dedicate colecțiilor de patrimoniu mobil - construcția Centrului ASTRA și restaurarea colecției de lăzi de zestre pictate - proiectul muzeului mai cuprinde ample lucrări de reconstrucție (8 monumente etnografice noi) și conservare - restaurare a celor existente (drenări, hidrofugări, înlocuiri învelitori la 32 de monumente) precum și importante schimburi de experiență ce au dus la dezvoltarea relațiilor bilaterale de specialitate între Muzeul ASTRA și muzee cu același profil din Norvegia.

Pentru mai multe informații doritorii sunt invitaţi să acceseze website-ul dedicat proiectului, www.conservareapatrimoniului.ro.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului prezintă publicului cea mai mare expoziție etnografică în aer liber din Europa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite