Sibiul a primit 25.500 de doze de vaccin antigripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică va demara campania de vaccinare antigripală, săptămâna viitoare.

CITIŢI ŞI

Numărul concediilor medicale a scăzut considerabil,la Sibiu

Pentru început, Ministerul Sănătăţii a repartizat 25.500 de doze de vaccin pentru judeţul nostru, adică doar 35% din necesar.

„ În primul rând, vor fi vaccinate persoanele cu vârste peste 65 de ani, cele cu afecţiuni medicale cornice, gravidele, personalul medical. În total, Sibiul ar avea nevoie de 70.000 de doze de vaccin, însă cele repartizate acum sunt suficiente pentru începerea campaniei. Aşteptăm să vedem cum se desfăşoară şi ulterior, în funcţie de rezultate, vom mai solicita“, spune Adela Morar, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Oamenii sunt reticenţi
Medicii nu sunt însă deloc îngrijoraţi că dozele nu vor fi suficiente. Din experienţa anilor trecuţi, aceştia spun că sibienii nu se vor grăbi să se imunizeze.

„În principal, pacienţii cronici sunt cei care vin să îşi facă vaccinul antigripal. Restul oamenilor sunt reticenţi. Asta şi pentru că a existat, la un moment dat, o campanile negativă vis-à-vis  de vaccinare. Din experienţa anilor trecuţi, întradevăr au venit la început puţine doze, dar au mai urmat alte două sesiuni şi în final au mai rămas“, spune Rodica Fărcăşanu, medic de familie.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite