Sibiul, nepregătit în caz de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au prezentat concluziile exerciţiului ce a avut loc, ieri, în unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar din municipiul Sibiu. Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare.

CITIŢI ŞI

Exerciţiu: Elevii sibieni,evacuaţi după un cutremur în Făgăraş

Potrivit reprezentanţilor ISU Sibiu, în 18 unităţi de învăţământ sistemul de alarmare nu se aude deloc, în 30 de unităţi de învăţământ sistemul de alarmare se aude încet, în 7 unităţi, se aude bine şi în doar şase unităţi se aude foarte bine. „Din cele 39 de sirene care compun sistemul de înştiinţare-alarmare al municipiului Sibiu, şase nu au funcţionat. Motivele pentru care aceste sirene nu au funcţionat sunt tensiunea de alimentare scăzută şi legătura dintre centrala de alarmare şi sirenă este efectuată pe circuite telefonice speciale, la care pot apărea defecţiuni datorită lucrărilor şi intemperiilor“, spune Diana Lazăr, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Sistemul de înştiinţare-alarmare al municipiului Sibiu se compune din sirene cu puteri de 3,5 şi 5,5 KW, produse în anii ’70, care, din cauza uzurii fizice, nu mai emit semnalele la intensitate iniţială. În ultimii ani, nivelul zgomotului ambiental din muncipiu a crescut foarte mult, iar construcţiile înalte şi foarte înalte împiedică propagarea sunetului de alarmare.

În acest context, chiar şi în cazul funcţionării la capacitate maximă a sistemului de înştiinţare - alarmare al municipiului Sibiu, propagarea sunetului nu ar fi acoperit la parametrii maximi suprafaţa administrativ-teritorială", este concluzia reprezentanţilor ISU Sibiu“, a completat Diana Lazăr.

Profesori dezinteresaţi

Aceleaşi concluzii arată că nici cadrele didactice nu au acordat atenţia cuvenită exerciţiului desfăşurat. „În general, cadrele didactice şi elevii cunosc regulile de comportament înainte, pe timpul şi după producerea unui cutremur. Au existat însă şi unele unităţi de învăţământ, unde cadrele didactice au tratat cu superficialitate acţiunea desfăşurată, neacordând atenţia cuvenită pentru adoptarea unui comportament preventiv în rândul elevilor“, mai spune Diana Lazăr.

La exerciţiul de ieri au participat peste 18.000 de elevi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite