Red Bull Romaniacs 2011 debutează azi cu Prologul din centrul Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

183 de rideri din 32 de ţări s-au înscris la cea de-a opta ediţie a Red Bull Romaniacs. În 2011, organizatorii competiției, coordonați de Martin Freinademetz, au pregătit trasee pe care nu s-a mai mers până acum. Aceste zone noi incluse în rutele Red Bull Romaniacs se datorează și inițiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orăștie.

CITIŢI ŞI:

Red Bull Romaniacs 2011 - duel între Chris Birch și Graham Jarvis

Turaţi motoarele, începe Red Bull Romaniacs!

Trafic şi traseele autobuzelor modificate de Red Bull Romaniacs la Sibiu

Și în acest an concurenții vor avea în medie, în funcție de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single, Hobby Team)  între 100 și 200 de km de traseu în zilele din munți.
Pe 16 iulie se dă startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog , programată începând cu ora 08.30. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor răsuna motocicletele riderilor calificați pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloți, iar timpul obținut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică, 17 iulie.
Ca și anul trecut, în 2011 se va merge prin Munții Cindrel, Făgăraș, pe valea Lotrioarei, și, de anul acesta, prin munții Șureanu. Duminică, se va pleca spre munții Făgăraș, unde organizatorii Red Bull Romaniacs le-au pregătit riderilor o coborâre al cărei nume spune totul: "Jonny what the f+++". Cu alte cuvinte, doar cei mai curajoși se vor încumeta să parcurgă această porțiune pe motocicletă. Luni 18 iulie, se va ajunge în zona Voineasa unde traseul îi va purta pe concurenți prin zone mirifice. A treia zi în munți include aproape în totalitate trasee nemaiutilizate până în prezent la nici o ediție Red Bull Romaniacs. Pe 19 iulie, se ajunge în Orăștie, iar concurenții vor vedea zona în care au trăit dacii și chiar vor parcurge rute utilizate de ei acum mai bine de 2.000 de ani. A patra zi și ultima din munți va avea finișul ca și în 2010, în centrul Sibiului, pe Podul Minciunilor. Fără doar și poate, cine nu va minți de-a lungul ediției 2011 a Red Bull Romaniacs va putea ajunge la finiș; cine va încălca însă această regulă este clar că nu va ajunge pe pod.

Echipă feminină la start
În ceea ce îi privește pe concurenții români, în 2011 avem la start 21 printre aceștia numărându-se și echipa integral feminină formată din Sorina Sandu și Andreea Goga. Din cei 21 de rideri români, care vor încerca să lupte cu piloții veniți din alte 31 de țări pentru a termina printre primii înfruntarea cu traseele dificile din Carpați, doi sunt favoriți ai publicului sibian. Este vorba despre Ioan Tara și Paul Frățilă participanți la clasa Expert Single. Tara până în urmă cu trei ani a fost track manager la Red Bull Romaniacs, însă a decis că după munca depusă pentru realizarea traseelor se poate ”odihni” în postura de concurent.

Emanuel Gyenes de la Vectra Racing este singurul rider care a concurat la toate edițiile Red Bull Romaniacs și în 2011 vine la Sibiu cu un nou titlu adăugat în palmares. Este vorba despre câștigarea Dakar-ului 2011 la clasa Maraton. Mani va participa la clasa Pro, unde în 2010 a terminat pe locul 9. Tot la clasa Pro concurează și Ervin Kovacs care după ce aparticipat doi ani la rând la Erzbergrodeo a decis să își încerce norocul și în cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Lucian Neaga, câștigătorul de la Hobby Single din 2010 a hotărât  să urce o treaptă, iar în acest an concurează la Expert Team alături de Daniel Conopan.
Cea mai interesantă categorie în ceea ce privește numărul de concurenți români este Hobby Team. Patru echipe vor lua startul la această clasă printre acestea aflându-se și TipTil Team, din a cărei componență fac parte Dani Oțil și Krisztian Nagy.
Dragostea pentru enduro se transmite de la o generație la alta. Așa că în 2011 avem la Hobby Team echipa Dunca formată din Romeo Dunca, primul pilot român care a concurat în Dakar și fiul acestuia Cristi.

Prologul – imagini live pe www.redbullromaniacs.com
Cu sprijinul Video & Satelits, pentru prima dată în istoria Red Bull Romaniacs Prologul va fi transmis live. Show-ul din centrul Sibiului va putea fi urmarit începând cu ora 13:50 de cei care accesează www.redbullromaniacs.com . În plus, datorită partenerului Cocor Media Channel Prologul va putea fi văzut live de toți cei care trec pe lângă magazinul Cocor din București.

Live tracking și în 2011
Fanii pot să își urmărească favoriții accesând începând cu prima zi în munți (duminică 17 iulie) www.redbullromaniacs.com. Pe site este disponibilă opțiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite