Red Bull Romaniacs 2011 - duel între Chris Birch și Graham Jarvis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediția cu numărul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va debuta oficial sâmbătă, când la ora 8.30 am încep calificările pentru Prologul programat în centru Sibiului la ora 14.00. O mare parte din rideri au ajuns deja în România, iar punctul de maxim interes este duelul dintre Chris Birch (KTM – Noua Zeelandă) și Graham Jarvis (Husaberg – Marea Britanie).

CITIŢI ŞI:

Turaţi motoarele, începe Red Bull Romaniacs!

Trafic şi traseele autobuzelor modificate de Red Bull Romaniacs la Sibiu

Vineri, 15 iulie, este ziua rezervată verificărilor tehnice și administrative, iar după ora 17.00 antrenamentelor pentru Prolog. Graham Jarvis și Chris Birch au ajuns deja în România și cei doi promit un adevărat show atât la Prolog sâmbătă cât și în cele patru zile din munți.

Chris Birch a câștigat ediția din 2010 a Red Bull Romaniacs și s-a clasat pe podium la fiecare participare, în timp ce Graham Jarvis este câștigătorul ediției din 2008, iar anul acesta a venit la Sibiu din postura de câștigător al The Tough One și Hell’s Gate. Anul trecut Graham a terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume cu al doilea timp și a declarat că pe el l-ar avantaja mult dacă traseul ar fi îngreunat de ploaie.

Ce este Red Bull Romaniacs?
Istoria ultimului eveniment sportiv care vă poartă prin sălbăticia Europei începe cu mai mult de şapte ani în urmă, dar provocarea a fost lansată în 2004. Capul de afiș al primei ediții a RedBull Romaniacs a fost unul dintre cei mai buni motociclişti din lume – Cyril Despres. Organizatorul acestui eveniment este Martin Freinademetz, un om care şi-a dedicat viaţa sporturilor extreme şi care a încercat totul – de la competiţii pe zăpadă, la Sahara, Atacama (cel mai arid deşert al lumii) şi sălbăticia Munţilor Carpaţi.

Romaniacs este raliul hard-enduro care le oferă atât concurenților, cât şi fanilor şansa de a descoperi frumuseţea şi sălbăticia Carpaţilor.
Datorită Prologului ce se desfăşoară în centrul oraşului, Red Bull Romaniacs este un eveniment extrem care e aproape de public. La șase dintre ediţiile anterioare, bulevardul principal din Sibiu a fost considerat locaţia perfectă pentru Prolog. După o zi în oraş, piloţii se vor duce în munţi pentru partea cea mai dură, un traseu plin de bolovani, copaci, în care vor avea de înfruntat urcuşuri şi coborâşuri extrem de abrupte, traversări de râuri etc.

În fiecare an, magia Red Bull Romaniacs cucereşte tot mai multe țări. Filmul ediţiei 2010 a fost difuzat în 215 de ţări, atât din Europa, cât şi în state precum SUA sau Africa de Sud. Numărul țărilor în care s-a difuzat competiția a crescut cu 25 comparativ cu ediția din 2009. În total Red Bull Romaniacs s-a văzut la tv în aproximativ 1380 de ore.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite