Sibiu: Vremea bună de afară redeschide şantierele neterminate în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de reabilitare de pe Rusciorului se reiau de luni. Foto: Ana Poenariu
Lucrările de reabilitare de pe Rusciorului se reiau de luni. Foto: Ana Poenariu

Municipalitatea reaia lucrări importante pe străzi ca Siretului sau Rusciorului. Exasperaţi de nemulţumirile sibienilor cei din administraţia locală au cerut constructorilor să redeschidă şantierele închise în toamnă

CITIŢI ŞI:

O avocată a fost agresată fizic de iubitul ei tot avocat, pe holurile de la Tribunal

O anaconda uriaşă a fost adusă în oraş. Jaguarul şi Iacul sunt noua atracţie de la ZOO

Societatea de consultanţă financiară germană face publicitate înşelătoare

Nemţii de la Energie 3UG bagă 3.000.000 de euro într-o fabrică de biogaz la Roşia

Primarul Klaus Iohannis a chemat în aceste zile constructorii şi societăţile deţinătoare de utilităţi şi le-a dat ordin să redeschidă în maximum două săptămâni şantierele începute pe străzile oraşului anul trecut. „În primă fază vor reîncepe lucrările pe 12 străzi situate în cartierele Hipodrom, Terezian, Lazaret, Turnişor, Trei  Stejari şi Guşteriţa. Am rugat constructorii să lucreze într-un ritm susţinut pentru a putea finaliza lucrările începute în anii precedenţi”, a explicat Iohannis. Locuitorii de pe strada Siretului, una din cele mai „bombardate” din oraş şi abandonată în toamnă, vor avea parte din nou de huruitul utilajelor de lucru începând chiar de luni. Tot din 1 martie strada va fi închisă complet traficului auto pentru o perioadă de 6 luni.

Rusciorului reintră în grafic
Un alt şantier de o mai mare amploare este cel de reabilitare a străzii Rusciorului. Societatea deţinătoare a reţelei de gaz va efectua în următoarea perioadă ultimele lucrări de cuplare la conducta nouă. Cei de la Comtram vor reintra „în pâine” pe străzile Bolliac, Solidarităţii şi Heine. Pe strada Verzăriei se vor continua lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. Pe strada Dragalina se va intra la săpătură generală, iar strada Bielz se va finaliza în această primăvară asfaltarea trotuarelor şi a parcărilor.

Moldoveanu închisă total de luni
Primăria a decis că începând cu data de 1 martie strada Moldoveanu va fi închisă traficului în întregime pentru realizarea branşamentelor la canalizare în prealabil şi a săpăturii generale. Strada va fi închisă 3 luni. O lucrare care va afecta traficul în zonă se va realiza pe strada Abrud la intersecţia cu Calea Guşteriţei. Aici traficul va fi restricţionat în anumite perioade până la terminarea lucrărilor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite