Sibiu: Societatea de consultanţă financiară germană face publicitate înşelătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajunşi la sediul societăţii, sibienii află că anunţul e mincinos.
Ajunşi la sediul societăţii, sibienii află că anunţul e mincinos.

La mica publicitate din ziarele locale din Sibiu multe anunţuri nu sunt deloc ceea ce par a fi. Cu anunţuri care le promit credite până şi celor foarte îndatoraţi, societatea CF Germană face publicitate înşelătoare şi induce în eroare clienţii.

„Acordăm credite nevoi personale şi ipotecare (pentru cei care sunt în baza de date avem un program special).“ Aşa arată unul din mesajele care apar prin ziare la mica publicitate, sub cuvântul îngroşat „credite“. Orice persoană care se ştie cu musca pe căciulă că a intrat deja în baza naţională de date a datornicilor şi că timp de trei, patru ori cinci ani nu poate să mai primească vreun credit de la nicio bancă, sună la numărul de telefon din anunţ. Cu gândul că a găsit rezolvarea problemelor şi că poate primi un credit de nevoi personale, ajunge la o întâlnire cu un consultant financiar al societăţii. În cazul nostru Consultanţă Financiară Germană.

Şi aşa află că nu o să capete niciun credit, ba chiar trebuie să dea bani, să strângă de curea câţiva ani şi să facă economii la banca cu care lucreză societatea, adică Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, cât timp se află în baza de date ca rău platnic. Clientul îşi dă seama că nu este vorba despre niciun credit de nevoi personale ci un credit „locuinţa ta“. În fapt, acest anunţ la mica publicitate induce în eroare, este înşelator şi atrage în capcană clienţii pentru programul „Ia-ţi prima de la stat“. Potrivit legii nr. 148/2000, aceasta este publicitate înşelătoare, pentru că prin modul de prezentare induce sau poate induce în eroare persoanele cărora i se adresează ori care iau contact cu aceasta.

Conducerea companiei recunoaşte greşeala
Contactaţi de ziarul Adevărul de Seară, reprezentanţii sediului central din Bucureşti au precizat că anunţurile de acest tip la mica publicitate n-au fost autorizate de companiei. „În urma sesizarii primite, compania noastră a comunicat întregii structuri de vânzări atenţionarea asupra acestor practici neagreate şi neautorizate de reprezentanţii companiei. Măsurile de promovare a produselor intermediate de companie se desfăşoară cu acordul partenerilor noştri şi implementate la un anumit standard de calitate, în mod centralizat prin coordonarea din sediul central. Anunţul apărut în ziar nu face parte din acţiunile generate de compania noastra şi vom lua toate măsurile necesare care se impun într-o asmenea situaţie. Prin măsurile întreprinse de noi, dorim să ne asigurăm că asmenea incidente nu vor avea loc in viitor“, a declarat Cătălin Radu, reprezentant Marketing în cadrul CF Germană SRL.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite