Sibiu: Un liceu din Mediaş a devenit şcoală Pasch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul St.L.Roth a devenit începând de astazi şcoală partener în cadrul proiectului Pasch iniţiat de guvernul Germaniei. Acest proiect are drept scop promovarea şi susţinerea învăţării limbii germane, dar şi crearea unor legături între unităţile de învăţământ în care se studiază germana.

CITEŞTE ŞI:

Caseta cu banii de pe lumânări spartă de hoţi la Catedrala din Mediaş

Copil în vârstă de 18 luni agresat cu brutalitate la Mediaş de concubinul mamei

Devenind partener în cadrul acestui proiect, Liceul St.L.Roth se alătură celor 1.500 de şcoli din întreaga lume în care se învaţă limba germană.

Hubert Gronen, consultantul pentru limba germană în Transilvania din partea statului german, al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Afacerilor Externe a declarat cu această ocazie: „Este o onoare pentru mine să acord placheta de şcoală partener în cadrul Proiectului Pasch, Liceului St.L.Roth.  Acest lucru înseamnă că Liceul St.L.Roth aparţine familiei Pasch formată din peste 1500 de şcoli din întreaga lume în care se învaţă limba germană“.

Prezent la manifestări, primarul municipiului Mediaş a ţinut să felicite Liceul St. L.Roth pentru accederea în mare familie Pasch, fapt ce reprezintă o încununare a muncii pe care această instituţie de învăţământ a depus-o de-a lungul timpului, în promovarea şi învăţarea limbii germane în municipiul de pe Târnava Mare.

Germana este una dintre cele trei limbi de lucru ale Comisiei Europene(alături de franceză şi engleză) şi una dintre cele cinci limbi de lucru ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Conform estimărilor germana este vorbită ca limbă maternă de aproximativ 100-120 milioane persoane, fiind limba cu cel mai mare număr de vorbitori din Europa.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite