Sibiu: Turiştii străini resuscitează centrele de închiriat biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele de închiriat biciclete din Sibiu aşteaptă sosirea turiştilor pentru a dezmorţi şi mai bine afacerea. În această primăvartă preţul de închiriere a unei biciclete porneşte de la 30 de lei şi ajunge până la zece euro pe zi.

CITIŢI ŞI:

Gazistul Drăgușin de 2,21 metri se simte ca Gulliver în „Ţara piticilor“

Festival de flori şi aranjamente florale „la Mediu”

Mărginimea resuscitează obiceiurile pentru atragerea turiştilor

Pe perioada iernii bicicletete au dispărut aproape complet din peisajul urban la Sibiului. O dată cu încălzirea vremii şi centrele de închiriat biciclete din oraş au revenit la viaţă. Sibienii au preferat şi ei primele plimbări pe două roţi, dar miza importantă pentru cei care pun la dispoziţie biciclete pentru închiriat sunt turiştii străini.“Majoritatea celor care închiriază biciclete sunt turişti străini şi foarte puţini turişti din ţara noastră”, spune Andra Diaconu, reprezentantul Kultours din Piaţa Mică, cel mai cunoscut centru de acest gen din Sibiu. Tot pentru turiştii străini Kultours a inclus în ofertă şi un program de o zi în care se vizitează Sibiul şi o parte din împrejurimi, de pe bicicletă.

“City Bike Tour este destinat special acelor persoane cărora le place să meargă cu bicicleta. Turul începe în centrul istoric al oraşului unde se vizitează toate atracţiile importante. De aici mergem către parcul Sub Arini pe o pistă specială pentru biciclete până ajungem în Muzeul în aer liber Astra”, aşa sună oferta Kultours către turiştii străini. Un astfel de tur organizat cu bicicleta costă 25 de euro de persoană şi durează aproximativ trei ore şi jumătate. Chiar în inima naturii, în parcul Sub Arini un sibian a pus pe roate o afacere de acelaşi gen. În fiecare zi după amiază, centrul închiriază biciclete, role şi skate board-uri, dar şi maşinuţe, motociclete, triciclete.şi trotinete electrice pentru copii. „Acum începe să vină lume mai multă pentru că e mai cald” a povestit un angajat al centrului.
Primăria ia terenurile tinerilor din Cartierul Tineretului
Specialiştii merg în Mărginime
Land Euro rent-a-car este specializată în închirierea maşinilor, însă la cerere se pot închiria şi biciclete. Şi aici oferta este destinată în special turiştilor străini şi împătimiţilor de ciclism. „În perioada acesta afacerea cu biciclete abia îşi să drumul ca să spun aşa. De prin iunie, iulie începem să avem clienţi mulţi, Anul trecut am avut foarte mulţi turişti pasionaţi de ciclism care au ales să meargă cu bicicletele în Mărginime, în Gura Râului sau să urce la Păltiniş”, spune Dorin Neagu, reprezentantul Land Euro. Aici închirierea pentru o zi a unei biciclete costă 10 euro. Tot pentru grupuri din străinătate existe numeroase oferte private pe internet.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite