Sibiu: Festival de flori şi aranjamente florale „la Mediu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia de flori a atras vizitatori dis de dimineaţă
Expoziţia de flori a atras vizitatori dis de dimineaţă

Sute de specii de flori şi aranjamente florare sunt expuse azi şi mâine în holul de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului. Muşcatele şi orhideele sunt cele mai căutate flori pentru a fi dăruite de sărbătoarea Floriilor.

CITIŢI ŞI:

Frumoasele oraşului se întrec la Miss Sibiu 2010

Copiii încondeiază ouă în Dumbrava Sibiului

Sediul agenţiei de Mediu de pe strada Hipodromului este de azi dimineaţă cartierul general al florilor din municipiul de pe Cibin. Sibienii care vor să facă o surpriză sau un cadou deosebit celor dragi, mai ales de sărbătorile pascale sau cea a Floriilor de mâine, au toate motivele să meargă la XIV-a ediție a expoziției de flori și aranjamente de flori, eveniment cunoscut de sibieni ca expoziția de flori „de la Mediu”.

Expoziţia de flori a atras vizitatori dis de dimineaţă

Dis de dimineaţă florarii au aranjat dibaci florile şi au scos de la „naftalină” piesele de rezistenţă cu care au sperat să atragă cumpărători. De departe privirile celor care au venit să vadă expoziţia au fost atrase de aranjamente care se pretează excelent pentru această perioadă. Un iepuraş realizat din fân cu o pălărioară în cap la preţul de 150 de lei sau o selaginela cu pene de puişor şi chiar un pui făcut din flori sunt atracţiile principale de la Mediu.
Domeniu schiabil Păltiniş-Dăneasa, relansat
Florile de primăvară la mare căutare
Reprezentanţii florăriilor care au venit să îşi vândă produsele în cadrul „festivalului” de pe Hipodromului, au mărturisit că în ciuda tuturor aparenţelor criza economică nu i-a afectat prea tare în ultimele luni. Pentru 8 martie vânzările au fost chiar mai bune decât în anii trecuţi. „Am vândut cu 30 la sută mai mult pentru că oamenii au preferat să cumpere flori în loc de cadouri” a mărturisit Corina Poiata de la o florărie de pe Calea Dumbrăvii.

Expoziţia de flori a atras vizitatori dis de dimineaţă

Muşcatele şi orhideele rămân în aceste zile florile cele mai bine vândute în Sibiu. „Orhidea Phalaenopsis la 60 de lei bucata şi muşcata ţărănească la 15 lei bucata se caută foarte bine” a mai spus Corina.

Cel mai scump aranjament din expoziţie este unul format din orhidee cibinium, la preţul de 350 de lei,urmat în top de copaci pitici de lămâi, la preţul de 160 de lei. Muşcatele se vând începând de la 7 lei bucata, iar la mare căutare sunt şi bubikopf la preţul de 8 lei.
Enache şi Iuliana Marciuc primesc verighete unicat, de la o sibiancă


Cumpărători mulţumiţi
Pensionarul Bodea Emil a venit azi dimineaţă cu nepoţica Emanuelle Muntean pentu a face un tur de „recunoaştere” printre exponate.  Cei doi au fost mulţumiţi de ce au găsit la faţa locului. „Noi am venit să vedem dacă sunt flori frumoase şi am rămas impresionaţi. Mâine fetiţa vine cu mama ei să cumpere câte ceva” a mărturisit pensionarul. „Mi-a plăcut foarte mult iepuraşul” l-a completat nepoţica acestuia.

Expoziţia de flori a atras vizitatori dis de dimineaţă
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite