Sibiu: Teatrul "Radu Stanca" s-a calificat în Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, împreună cu cel mai mare teatru din Luxemburg, a pus bazele primei reţele a teatrelor din Europa.

CITEŞTE ŞI:

Istoria Sibiului scrisă pe 87 de metri pătraţi de mochetă

Spectacole la zeci de metri înălţime la FITS 2010

În acest proiect comun vor intra primele zece de teatre ale Europei. „Va fi un fel de Champions League a teatrelor europene. Încă nu am găsit o denumire acestei Ligi a Campionilor însă până la sfârşitul acestei veri vom găsi”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Constantin Chiriac este în acelaşi timp şi singurul reprezentant al României la Comisia Europeană, mai exact în cadrul comisiei de atribuire şi selectare a Capitalelor Culturale Europene.

Paris, Berlin, Londra... Sibiu

În noua asociaţie a teatrelor europene intră premele zece teatre ale Europei, printre care cele mai mari teatre din Paris, Berlin, Madrid, Londra, Praga şi altele. Reţeaua va fi susţinută financiar de Uniunea Europeană, care va acorda o sumă de bani importantă, echivalentă cu bugetul care va fi stabilit de reţea. Întreg bugetul reţelei va fi oriectat către sprijinirea de spectacole şi proiecte teatrele inovatore, precum şi în sprijinirea tinerilor regizori şi scriitori de teatru.

Directorii la Sibiu

În zilele de 4 şi 5 iunie, la finalul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, conducerile tutror teatrelor din „Champions League” se vor afla la Sibiu, pentru o ultimă întâlnire a proiectului. În aceaşi periodă se va afla la Sibiu şi Jonathan Mills, directorul Festivalului de la Edinburgh, cel mai mare festival de profil din lume. Scopul final al reţelei este dezvoltarea unor proiecte culturale de amploare europeană, cu relevanţă deosebită în ţările participante şi de va desfăşura în perioada 2011-2015.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite