Sibiu: Spitalul Clinic Judeţean – campionul deficienţelor în viziunea ITM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma controalelor inspectorilor ITM Sibiu la Spitalul Clinic Judeţean au fost depistate cele mai multe deficienţe.

CITEŞTE ŞI:

Donează 2% pentru spital!


La unele spitale, securitatea şi sănătatea angajaţilor nu pare să fie o prioritate pentru conducerea acestor unităţi, spun inspectorii ITM.

În perioada 1 – 11 martie trei echipe de control a câte şase inspector de muncă au verificat opt unităţi spitaliceşti din judeţul Sibiu. Practic, toate unităţile spitaliceşti sibiene aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Deficienţe, mai mari sau mai mici, s-au găsit din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă la toate spitalele, însă Spitalul Clinic Judeţean este campion. Nu o spunem noi, o spune chiar directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Francisc-Szombatfalvi Torok.

Campionul spitalelor

“Spitalul Clinic Judeţean este campion din punct de vedere al deficienţelor constatate. Domnul Budescu trebuie să facă eforturi pentru a obţine fonduri şi pentru a remedia aceste deficienţe”, a declarat Francisc Torok. Printre deficienţele constatate se numără existenţa unor prize cu valori ale tensiunii peste limita normal, prezenţa periocolului de electrocutare, expunere la raze, munca cu agenţi chimici periculoşi sau agenţi biologici. În plus, anul trecut s-au înregistrat şi trei accidente de muncă.

Probleme minore

“Conducerea spitalului consideră că deficienţele constatate de inspectorii ITM sunt minore în comparaţie cu dimensiunea instituţiei şi complexitatea activităţii desfăşurate aici. Aceste deficienţe au fost deja  remediate. În ceea ce priveşte accidentele de muncă, acestea nu s-au produs în incinta spitalului, cei trei angajaţi au suferit accidentele  pe traseul spre locul de muncă”, a declarat dr. Gabriel Budescu, managerul spitalului.

Pediatria exemplu

La polul opus Spitalului Clinic Judeţean se află Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu. “Din toate punctele de vedere Spitalul Clinic de Pedatrie este un model de urmat”, a mai declarat Torok. Dintre toate spitalele verificate Spitalul de Peditrie este singurul care a reuşit să atragă însemnate fonduri europene, având mai multe proiecte de acest gen desfăşurate.

80 la sută

În total, în spitalele controlate lucrează 3.664 de angajaţi. „Aproximativ 3.000 de angajaţi sunt expuşi direct unor riscuri, mai mari sau mai mici”, a declarat şi Mihai Măgdoiu, directorul adjunct al ITM Sibiu.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite