Slujbă specială de Rusalii, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica din Dretea, care poartă poartă hramul Pogorârea Sfântului Duh, a găzduit astăzi serviciul religios. Lacaşul de cult din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este considerat a fi una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din România, datorită picturii sale

CITIŢI ŞI

Un urolog sibian colecţionează pietre de rinchi pe care el însuşi le scoate

Senatorii sibieni „toacă“ sute de mii de lei anual

Vremea frumoasă a atras, în această dimineaţă, zeci de sibieni în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Credincioşii au admirat monumentele din cel mai mare muzeu în aer liber din Europa şi au participa la o slujbă specială de Rusalii.

Aceasta a fost oficiată de preotul Rareş Sberea, cu ocazia sărbătoririi hramului Bisericii din Dretea. Construcţia bisericii datează din anul 1672 şi a fost reconstruit în muzeul sibian în anul 2004, fiind amplasată în inima satului de olari din muzeu.

Lăcaşul de cult, care este totodată şi monument istoric din anul 1954, este considerat a fi una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din ţară, datorită picturii realizate direct pe bârnele de lemn, care a fost conservată foarte bine de-a lungul timpului.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite