Sibiu: Sibienii au puţine locuri unde să meargă la baie vara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adulţii pot înota la Baia Neptul cu doar 5 lei.
Adulţii pot înota la Baia Neptul cu doar 5 lei.

Săptămâna viitoare sibienii sunt invitaţi la deschiderea oficială a celui cel mai mare ştrand din Sibiu. Câtă vreme lacurile de la Ocna Sibiului rămân închise, sibienii nu prea mai au multe opţiuni pentru a se răcori vara aceasta.

CITEŞTE ŞI:

Un bărbat din Ocna a fost bătut în timp cer stătea la ocazie. O bătrână din Orlat a fost bătută de nepoţi

Apropiaţi ai lui „Băhăian“, săltaţi din Ocna

Ştrandul din Sibiu, cel din Tălmaciu, piscina de la pensiunea Mai de pe Valea Ştezii şi Complexul Balnear din Ocna Sibiului sunt singurele opţiuni pentu această vară ale unui oraş de 150.000 de locuitori. Prima veste bună vine dinspre ştrandul din oraş, care se deschide săptămâna viitoare. În prezent lucrările sunt în toi şi se trage din greu pentru ultimele retuşuri. „Am stabilit ca joia viitoare, în 13 mai, să îi dăm drumul şi îl deschidem ofcial”, a declarat Ioan Popa, patronul şatandului din Sibiu. O altă opţiune la îndemână pentru sibieni este piscina de la pensiunea Mai. „La noi, în prezent piscina este deschisă pentru public. Apa este încălzită, are 24 de grade în prezent, va avea 28 la vară. Noi aşteptăm pe oricine vrea să se simtă bine la piscină însă nmu sunt foarte multe locuri. Avem în jur de 20 de şezlonguri dar aveam şi destul de mulţi oameni cazaţi. Dacă lăsăm prea mulţi se crează înghesuială”, ne-a declarat Micky Lupu, reprezentantul pensiunii Mai. Închirierea unui şezlong aici costă 25 de lei de pe zi.

Sibienii merg la Baia Comunală în loc de SPA-urile de fiţe din oraş

Încă e prea rece

Şi strandul din Tălmaciu se va deschide anul acesta pentru sibieni, însă ceva mai târziu. „Cred că undeva pe la începutul lunii iunie îl vom deschide pentru turişti. Noi l-am deschide şi mai repede dar aici la Tălmaciu este încă frig. Cred că vom reduce tarifele anul acesta. Este criză şi la noi şi la toată lumea”, a declarat Bucur Bolătă, patronul ştrandului. Tarifele probabil vor fi de 5 lei intrarea pentru copii şi 8 lei pentru adulţi. În fine, de câţiva ani cea mai bună alegere pentru sibieni este Complexul Balnear din Ocna Sibiului. În prezent, intrarea la piscină costă 27 de lei de persoană de luni până vineri şi 35 de lei de persoană în week-end. În plus, 30 de minute la saună aici costă 20 de lei iar o baie turcească costă 25 de lei.

Sigur se va merge la ştrand la vară, toată lumea aşteaptă”, Constantin Barbu, primar Tălmaciu.

Al doilea an fără lacuri

Lucrările de modernizare şi amenajare a complexului touristic de la Ocna Sibiului nu vor fi finalizate până la sfârşitul acestei veri. Vremea nefavorabilă a dus la întârzierea lucrărilor şi mai sunt multe de făcut la construirea aleilor, la stabilizarea malurilor şi la construcţiile auxiliare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite