Sibiu: Șantaj de mii de euro cu filmări erotice piratate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoș Grigore riscă 12 ani dupa gratii
Dragoș Grigore riscă 12 ani dupa gratii

Șantajul i-a adus unui sibian mii de euro de la tinere naive din țară. Dragoș George Grigore, în vârstă de 35 de ani a găsit o metodă ingenioasă de a face rost de bani, folosin rețelele de socializare de pe Internet.

CITIŢI ŞI:

O avocată a fost agresată fizic de iubitul ei tot avocat, pe holurile de la Tribunal

O anaconda uriaşă a fost adusă în oraş. Jaguarul şi Iacul sunt noua atracţie de la ZOO

Societatea de consultanţă financiară germană face publicitate înşelătoare

Bărbatul, acum căsătorit și viitor tată, a început să-și găsească victime la începutul anului 2009. Și-a deschis conturi pe cele mai importante rețele de socializare, facebook, hi5, yahoo messenger, dar s-a dat drept femeie, și a atras în cursă zeci de tinere din țară. Sibianul le convingea că deține o rețea  de video chat și le propunea să intre în ea, în schimbul unor câștiguri substanțiale.

Tinerele aceptau și colaborau, pentru ca în final imaginile din timpul videochaturilor pe care le purtau tot cu el, să ajungă în posesia șui Dragoș Grigore.  Acesta reușea să pătrundă pe calculatorul victimelor cu ajutorul unui virus, pe care îl trimitea pe email. Anchetatorii au descoperit că bărbatul reușise să spargă peste 300 de conturi, folosind informatiile din mailuri tot împotriva victimelor. Când a avut și filmările compromițătoare a început să își amenințe victimele că va publica înregistrările pe Internet și le va da astfel în vileag.  Ca să îi cumpere tăcerea, tinerele încărcau diferite cartele de mobil cu sume cuprinse între 10 și 50 de euro sau îi trimiteau bani.

Turnat la Poliție

I-a mers afacerea până când una dintre tinere a hotârât să meargă la Poliție. Cazul a fost preluat de procurorii DIICOT, care au descoperit până acum șase victime, din județe Alba, Brăila, Ialomița.

„Le-a copiat conturile, le-a modificat parola de acces și le-a transferat datele informatice în calculatorul său. A folosit astfel datele și filmările realizate cu camerele web în locuințele acestora pentru a le șantaja" a declarat procurorul Călin Tatu, de la Biroul Teritorial DIICOT Sibiu.

Tânărul riscă închisoare între 3 și 12 ani pentru faptele sale. Dragoș George Grigore va fi prezentat sâmbătă instanței Judecătoriei Sibiu cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite