Sibiu: Primăria din Biertan executată silit de firma lui Bercea Mondialu’ pentru o datorie de 1.400.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de control al imsituţiei prefecturii din Sibiu a mers să verifice o sesizare făcută de viceprimarul comunei Biertan, Maria Florea, secretarul comunei, Elisaveta Cândea şi contabilul primăriei, Viorica Popovici, în legătura cu primirea la adimistraţia locală a comunei din nordul judeţului a unei sentinţe definitive şi irevocabile a Tribunalului Olt.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Fanii lui CSU s-au îngrămădit să îşi ia bilete după ce Sibiul a bătut Elba în meciul 4 (GALERIE FOTO)

Pieţarii sunt nemulţumiţi de introducerea PFA până la 25 aprilie

Sute de mii de lei pentru un studiu la domeniul Păltiniş –Dăneasa

Conform acestei sentinţe Consiliul Local Biertan, prin primarul comunei, este obligat la plata unei sume de peste 600.000 lei, prin procedura execuţiei silite. Corpul de control a concluzionat că situaţia semnalată  a apărut ca urmare a neachitării, de către consiliul local Biertan, a unei părţi din obligaţiile rezultate din contractul de achiziţie de materiale pentru stingerea incendiilor, din partea firmei Inter Top Metal SRL, cu sediul în localitatea Potcoava din judeţul Olt. Datoria s-a acumulat după ce primarul prin inginerii financiare de numai de el ştiute, a făcut un contract dubios prin care s-au achiziţionat mii de metri de furtun, dar şi instalaţii PSI în valoare de 1.400.000 de lei în urmă cu 3 ani de zile de la firma care ar fi deţinută de celebrul Bercea Mondialu.

Executaţi silit

Acum conturile Primăriei Biertan vor fi blocate în următoarele 6 luni, în cazul în care debitul nu este achitat. Prefectul Trihenea spune că în aceste condiţii nu se mai poate face nimic. „Nu pot decât să constat existenţa sentinţei definitive şi irevocabile a Tribunalului Olt, ce trebuie pusă în aplicare”. Primarul comunei, Cornel Raţiu,a fugit şi s-a internat la un sanatoriu din Pârâul Rece ca să nu fie tras la răspundere de localnici pentru afacerea dubioasă făcută.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite