Sibiu: Plimbările cu sania rămân atracţia sezonului în Muzeul în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt aşteptaţi după ce va mai ninge la o plimbare pe aleile muzeului
Turiştii sunt aşteptaţi după ce va mai ninge la o plimbare pe aleile muzeului

Turiştii care vor vizita în această iarnă Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cel mai mare de acest gen din Europa, nu vor rata cu siguranţă oferta propusă de reprezentanţii instituţiei.

CITIŢI ŞI:

Trei pârtii de schi pentru un întreg judeţ

Turiştii sau sibienii care vor să profite de zăpezile care se anunţă în următoarele zile peste urbea de pe Cibin  pot să se "răsfeţe" cu o plimbare cu sania trasă de cai, în Muzeul în Aer Liber din Pădurea Dumbrava. „ Diversitatea peisajului reprezintă unul dintre marile avantaje ale muzeului nostru, care îsi schimbă înfăţisarea odată cu schimbarea anotimpurilor. Plimbările cu sania s-au impus în ultimii ani, vizitatorii bucurându-se de priveliştile de poveste din Muzeul în aer liber, într-o plimbare care dezvăluie satul românesc tradiţional într-o nouă perpsectivă. Misterul acoperisurilor pline de zăpadă, aleile pregătite pentru săniuş amintesc de clipele petrecute de fiecare dintre noi în lumea satului, în copilărie“, spune Ovidiu Baron, purtător de cuvânt al CNM „Astra“.  Potrivit acestuia, un tur complet  printre bogăţia naturală şi monumentele din muzeu se întinde pe 10 kilometri, preţul unei astfel de plimbări fiind de 60 de lei pe oră, respectiv 30 de lei pentr o jumătate de oră.

Mâncarea tradiţionalaă completează oferta
Şi după o astfe de plimbare, turiştii se pot delecta cu bunătăţile tradiţionale pregătite la Cârciuma Din Bătrâni, situată chiar în incinta muzeului, iar cei care vor să petreacă mai multe zile aproape de lumea satului se pot caza la Hanul Dumbrava. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu tochitură la ceaun, pomana porcului sau sarmale cu mămăliguţă şi costiţă, iar o noapte de cazare la Han 95 şi 145 de lei, în funcţie de tipul de cameră preferat, oferta incluzând şi micul-dejun.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite