Sibiu: Trei pârtii de schi pentru un întreg judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păltinişul rămâne atracţia principală pentru sibienii care vor să schieze.
Păltinişul rămâne atracţia principală pentru sibienii care vor să schieze.

Sibienii pasionaţi de sporturile de iarnă vor avea la dispoziţie faţă de ultimii ani, o pârtie în plus, la Păltiniş. Proiectele de anvergură anunţate de mai mulţi investitori în primăvară, dar şi de autorităţi locale din mai multe localităţi au „îngheţat” peste vară.

Practicarea sporturilor de iarnă pe teritoriul judeţului Sibiu tinde să să devină o fata morgana. Ceea ce ar trebui să fie un magnet de atracţie pentru schiori, Păltinişul, rămâne şi în această iarnă o staţiune care hibernează la propriu în continuare. Singura pârtie funcţională rămâne mai mult ca sigur fără surori noi. Proiectul de 6.000.000 de euro gândit de către Sigi şi Martin Freinademetz, cei care organizează şi cea mai spectaculoasă competiţie endure din lume la Sibiu, a fost tras pe linie moartă, deocamdată din cauza crizeieconomice. Pârtiei de la Onceşti i se realătură de zilele acestea şi pârtia din spatele telescaunului, o pârtie extrem de abruptă şi rapidă. De asemenea pe lângă transportul cu telescaunului din această iarnă a fost repus în funcţiune şi baby-lift-ul. La telescaunul preţul este de 6 lei pentru o urcare şi 8 lei pentru urcare şi coborâre.

Pârtie şi la Gura Râului
La Gura Râului pârtia mutată de la Tocile a fost redeschisă şi ea în acest weekend. Preţurile au fost majorate cu 10 la sută. „Din păcate curentul pentru instalaţia de nocturnă, tunul de zăpadă şi utilităţi mă costă mai mult pentru că sunt considerat consumator industrial” a explicat patronul Dan Buta. Preţul unei urcări este de 3 lei, iar pârtia are o lungime de 600 de metri, ea fiind pretabilă mai mult pentru copii.

La Jina pârtia mai aşteaptă o iarnă
Primăria din Jina are deja depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, pentur o finanţare de circa 5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional, proiectul „Amenajarea domeniului schiabil din comuna Jina, arealul turistic Mărginimea Sibiului“. Primarul comunei, Ioan Beschiu, spune că semnarea contractului de finanţare va avea loc undeva la începutul anului viitor. „Anul acesta nu vom avea pârtie de ski, dar sperăm ca să avem în iarna viitoare” a declarat acesta.

Sadu, doar la anul
O altă comună care vrea să atragă turiştii la ski este Sadu. „Vom avea o pârtie în zona Tocile. În ceea ce priveşte finanţarea, nu este o problemă pentru că există destui investitori privaţi interesaţi şi putem să mergem pe un parteneriat public privat“ a declarat primarul din Sadu, Valentin Ivan.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite