Sibiu: Piaţa en-gross funcţionează doar în actele oficiale ale primăriei (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mutarea celor care fac comert en-gross cu legume si fructe prin parcările din apropierea pieţelor din oraş s-a făcut doar de ochii lumii. Municipalitatea pregăteşte ofensiva împotriva celor care ignoră decizia şi vând en-gross prin parcările de lângă pieţe.

CITIŢI ŞI:

Ţiganii nu vor să audă de tribunalul de la Sibiu al fiului regelului Florin Cioabă

Muzeul Brukenthal rămâne fără angajaţi, din cauza reducerilor salariale

TIFF va proiecta filme live în Piaţa Mică. Prima peliculă este autobiografia lui Ceauşescu

Anunţată chiar de primarul Klaus Iohannis, decizia de interzicere a comerţului de tip en-gross în apropiere de Piaţa Cibin, piaţa Rahovei şi Piaţa de pe Semaforului, din Vasile Aaron, este ignorată cu nonşalanţă de către cei care ar trebui să o respecte.
Dorinţa celor din administraţia locală, de efectuare a comerţului cu legume şi fructe, la fel cum se face în Austria, Germania sau Italia, este călcată în picioare de en-gross-işti. Chiar dacă la Târgul Obor, sunt amenajate chioşcuri pentru cei care vând astfel de mărfuri în cantităţi mari, la faţa locului nu e nici picior de comerciant. Chioşcurile au obloanele trase şi nimeni nu îşi expune oferta pentru a îşi vinde marfa.


Primăria recunoaşte că iniţiativa este deocamdată sortită eşecului, dar reprezentaţii acesteia spun că en-gross-iştii nu au motive să nu se conformeze deciziilor administraţiei locale. "Serviciul abilitat din cadrul municipalitatii a conceput şi demarat un program de amenajare a unor spaţii destinate persoanelor care vând en-gros fructe şi legume în pieţele sibiene. Spaţiile destinate acestui tip de comert au fost puse la dispoziţia comercianţilor în Piaţa Obor” spune Mirela Gligore.

image


VIDEO - Sală plină la „Eu Când Vreau Să Fluier, Fluier”
Ofensiva stradală
Directorul Serviciului Public Administraţia Pieţelor, Doru Birţ, spune că din chioşcurile puse la dispoziţie, un număr de 14 au fost închiriate. Acesta a recunoscut însă că nimeni nu vine să aducă marfă sau să vândă la târgul Obor.”O să îi strângem cu uşa ca să zic aşa. Vom face controale riguroase la pieţe şi o să aplicăm sancţiuni şi celor care cumpără marfă de la ei. Dacă nu înţeleg de bună voie că nu se mai poate vinde marfă în asemenea mod, o să suporte consecinţele” a explicat acesta.

image


Vând nestingheriţi
Zilele trecute parcările de lângă Piaţa Cibin erau împânzite de bus-uri care vindeau fructe şi legume. Cărucioarele erau împinse nestingherit de angajaţii en-gross-iştilor care duceau marfa la tarabele din piaţă. „Cine vine domne să cumpere de la târgul Obor? Dăm faliment dacă stăm acolo să vină clienţi. Nu vând numai io aici. Toată lumea vinde. Nu dăm în cap la nimeni. Vrem doar să câştigăm şi noi bani să ne întreţinem familiile în vremurile astea grele” a spus unul din comercianţi.

image
image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite