Sibiu: Peste 4.600 de studenţi, în prag de exmatriculare pentru taxe neplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au rămas mult în urmă cu plata celei de-a doua rate a taxei de şcolarizare. Pentru a stabili măsurile care se impun în cazul rău-platnicilor, Senatul Universităţii „Lucian Blaga“ se va întruni, în data de 22 martie, într-o şedinţă extraordinară. 

CITIŢI ŞI:

Centrele de închiriat filme sunt sufocate de internet

Criza economică, taxele prea mari sau lipsa timpului sunt doar câteva dintre motivele care au făcut ca 4.658 de studenti ai Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu să ajungă în prag de examtriculare. În mai toate facultăţile sibiene s-au afişat deja liste cu studenţi propuşi spre exmatriculare, urmând ca o decizie finală să fie luată în cadrul unei şedinţe a Senatului Universităţii, care va avea loc în data de 22 martie. Vizaţi de această măsură sunt în special studenţii la forma de Învăţământ la Distanţă. „ În prezent, avem 1.201 de studenţi la zi, care nu şi-au achitat cuantumul de 75% din taxă, corespunzător acestui moment şi 3.457 la ID, care nu îşi achitaseră cei 70%.  Până acum, studenţii care nu şi-au plătit taxele nu au fost primiţi în examene sau nu li s-a încheiat situaţia şcolară pentru semestrul I“, ne-a spus Alexandra Todoran, purtător de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga“.
Fetele de la masaj erotic se prostituau de bună voie. (VIDEO)
„Taxele sunt prea mari“
Mulţi dintre studenţii care nu au reuşit să îşi plătzească taxele până în acest moment dau vina pe valoare mult prea mare a acestora, comparativ cu perioada de criză pe care o traversăm, pe lipsa timpului sau întârzierea salariilor, la firmele la care lucrează. „ Taxele sunt prea mari pentru posibilităţile studenţilor. Este adevărat că anul acesta nu s-au majorat, dar în urmă cu doi ani, creşterea a fost prea bruscă. De exemplu, la noi, de la 1.800, taxa a fost majorată la 2.300 de lei. Trebuia ca majorarea să fie făcută în timp, pentru a se simţi cât mai puţin. În plus, de la patru rate, plata se face acum în doar trei, ceea ce a dus la o creşete automată a sumei care trebuie plătită“, ne-a spus Alexandru P., student în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice, care şi-a plătit vineri rata restantă.

VIDEO - Zeci de chioşcuri au luat foc de la un scurtcircuit în Târgul Obor.

„Cei care nu sunt la zi cu plata taxelor vor primi notificări, iar după întrunirea Senatului ULBS se va decide asupra situaţiei lor“, spune Alexandra Todoran, purtător de cuvânt ULBS.

O treime dintre studenţi, pe lista neagră
În asentimentul lui sunt însă şi alţi studenţi. „ N-am luat salariul la timp şi din cauza asta am întârziat câteva săptămâni, dar acum sunt cu plata la zi. Oricum, eu câştig aproximativ 750 de lei lunar, iar taxa de şcolarizare este de 2.300. Am strâns mai multe luni salariul ca să pot să plătesc“, ne-a spus şi Marius Strâmbeanu.  În total, instituţia sibiană are înscrişi 6.043 de studenţi plătitori de taxe la cursurile la zi şi alţi 6.638 la ID, iar taxele de şcolarizare variază între 1.500 şi 4.200 de lei, în funcţie de specializare.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite