Sibiu: VIDEO - Zeci de chioşcuri au luat foc de la un scurtcircuit în Târgul Obor. (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar scrum a rămas din marfa de la Obor (foto: Ana Poenariu)
Doar scrum a rămas din marfa de la Obor (foto: Ana Poenariu)

Toate chioşcurile din Târgul Obor, în care se comercializau  îmbrăcăminte, încălţăminte, articole de pescuit, dar şi obiecte casnice au ars în această dimineaţă.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA INCENDIUL DE DUMINICĂ DIMINEAŢĂ

UPDATE - 15 martie:

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că după primele rezultate ale anchetei incendiul de duminică din Târgul Obor a fost provocat din cauza unui scurtcircuit la un aparat electric, cel mai probabil de la un reşou sau altă sursă electrică de încălzite.

UPDATE - 14 martie

12.11 - Lacrimi şi disperare printre comercianţi

Comercianţii au început la câteva ore după incendiu, cu lacrimi în ochi și cu tristețe în suflet, să îşi adune din marfa care mai putea fi recuperată. „De 20 de ani vând haine şi încălţăminte în târgul acesta. S-a ales praful de tot ce era în magazin. Cine ne mai dă nouă banii pe produse? De asigurat nu le-am putut asigura pentru că nicio firmă nu asigură marfă pentru chioşcurile de aici, din cauză că nu pot intra pompierii în caz de incendiu şi uite că acum s-a ales praful de tot” a povestit Ursu Daniela, patroană a unui magazin care a ars în incendiu.

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor

11.30 - Administraţia Pieţelor face anchetă
Municipalitatea sibiană, prin Administraţia Pieţelor, va deschide o anchetă proprie pentru a stabili exact de unde a pornit incendiu. Primăria nu ştie cum vor fi despăgubiţi oamenii. „Toate normele din avizul emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost respectate în totalitate şi hidranţii stradali au fost toţi în stare de funcţionare. După încheierea cercetărilor şi tuturor formalităţilor se va stabili şi ce se întâmplă cu marfa pierdută de comercianţi” a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu, sosită la faţa locului.

CITIŢI ŞI:

Şase răniţi şi întreg oraşul fără gaz în urma unei explozii

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor

11.14 - Marfă de peste 1,3 milioane distrusă în incendiu

Comercianţii au decis să facă un tabel pe care fiecare dintre ei să treacă valoarea toatală a mărfii care a fost arsă în incendiul din această dimineaţă. Au fost mistuite haine şi încălţăminte în valoare de aproximativ 350.000 de euro. „Fiecare aveam aici marfă de cel puţin 20.000 de lei. Unii din noi am avut marfă şi de 50.000 de lei. Am plătit chirie 600 de lei pe lună ca să avem condiţii şi uite unde am ajuns” a povestit şi Fane Dorian, un alt comerciant din Târgul Obor.

O brutărie a luat foc de la un cuptor prea încins

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor

11.07 - ISU face cercetări
Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a confirmat că s-a confruntat cu incendiu destul de violent. „A fost un incendiu destul de violent din cauza materialelor combustibile şi a altor materiale găsite la faţa locului. Am intervenit cu trei autospeciale şi nu am rămas în nicio clipă fără apă. Deocamdată facem cercetări pentru determinarea cauzei exacte a incendiului” a declarat maiorul Cosmin Balc, inspector şef ISU Sibiu.

Incendiu de vegetaţie la Blăjel

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor

Incendiu de proporţii

Tarabele la care sibienii îşi fac de obicei cumpărăturile duminicale, la o aruncătură de băţ de maşinile care se vând în cel mai cunoscut târg de profil din sudul Ardealului s-au făcut scrum în interval de aproximativ 40 de minute. O scânteie transformată în flacără cel mai probabil de la un reşou electric a adus durere în sufletul şi buzunarul a zeci de sibieni care îşi câştigau banii pentru traiul zilnic din vânzare de haine şi încălţăminte.

Din clipa în care pompierii au fost sesizaţi la 112, la ora 6.07 şi până la stingerea flăcărilor, la 6.40, nu mai puţin de 64 de magazine din târgul Obor s-au făcut scrum. Pentru că erau confecţionate din plastic, tarabele au ars ca un rug, iar marfa a fost mistuită de flăcări.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite