LIVE TEXT Sibiu: Şase răniţi şi întreg oraşul fără gaz în urma unei explozii (update galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: O conductă de gaz a explodat
Sibiu: O conductă de gaz a explodat

O conductă de gaz a explodat în urmă cu puţin timp pe strada Nicolae Grigorescu, provocând un incendiu de proporţii. Şase oameni au fost răniţi, iar  patru au fost transportaţi la spital.

CITIŢI ŞI:

16.30 - Muncitorii răniţi în explozie sunt speriaţi şi în stare de şoc

15.25- Răniţii din explozia unei conducte de gaz, stabili medical

Cinci autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă au ajuns deja la faţa  locului şi încearcă în acest moment să stingă flăcările, însă acest lucru este aproape imposibil, flăcările atingând peste 20 de metri

Reporterul „Adevărul de Seară“, prezent la faţa locului, a precizat că şase persoane care lucrau la conducat de gaz de la casa cu numărul 6 au fost rănipţi şi prezintă arsuri de gradele I ş II, iar locuitorii caselor din apropiere au fost deja evacuaţi.

VEZI INFERNUL ÎN GALERIA FOTO

Ora 13.00

Strada a fost complet închisă. Din cei şase răniţi, numai patru au necesitat transportul la spitalul clinic Judeţean Sibiu. Din aceştia patru numai unul este foarte grav rănit. Intensitatea flăcărilor a mai scăzut.

ora 13.25

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a sosit la faţa locului şi a explicat că explozia s-a produs la un obiectiv care intra în modernizare de luni. "Din păcate ceva nu a mers aşa cum era stabilit la lucrările pentru modernizarea staţiei de reglare şi montaj gaze" a spus primarul Iohannis. Persoane autorizate au declarat de asemenea că furnizarea de gaze naturale va fi sistată în tot Sibiul, cel mai probabil până marţi dimineaţă.

ora 13.45

EXCLUSIV: Soţul lui Sebin Tatiana, femeia care s-a ales cu răni uşoare de pe urma deflagraţiei a mers să îşi vadă soţia şi să îi recupereze actele. "Este încă în stare de şoc... Nu am putut să vorbesc cu ea. Soţia lucrează de 30 de ani la gaze şi aici e detaşată de vreo 10 ani", a povestit soţul femeii în vârstă de 48 de ani.

ora 14.00 Flăcările s-au stins numai după ce alimentarea cu gaz a Sibiului a fost întreruptă, şi tot gazul a ieşit de pe conducta magistrală.

Ora 14.30 Pompierii au rămas la locul exploziei cu doua autospeciale, gata să intervină în timp ce angajaţii EON au început să desfacă vanele şi să înlocuiască utilajele defecte.

ora 15.00 Un oficial al Transgaz a precizat pentru Adevărul de Seară că după ce toate piesele vor fi înlocuite, va mai dura cel puţin o oră până când gazul va ajunge la presiunea optimă pentru a fi livrat către populaţie

ora 16.00 Bolnavii de la Spitalul Judeţean primesc mâncare rece pentru că la bucătărie, fără gaz nu se poate prepara mâncare caldă.

ora 17.00 În timp ce vârstnicii de la Căminul Spital „Carl Wolf“ nu vor suferi de frig pentru că centrala funcţionează şi cu motorină, la un alt cămin de pensionari, lipsa încălzirii se compensează cu o pătură în plus.

„Noi nu am avut niciun fel de probleme. Cum s-a întrerupt gazul, am trecut centrala pe motorină“, a declarat Mănel Dragomir, secretar la Căminul Dr. Carl Wolff.

„Ne descurcăm cum putem şi noi, ce să facem. La cină avem hrană rece, salată orientală, şi avem noroc că am fiert cartofii înainte să se oprească gazul. În loc de ceai, le dăm suc“, a precizat Mărioara Paştiu, asistentă şefă la Câminul pentru Persoane Vârstnice de pe strada George Coşbuc. Cât despre frigul care s-a instalat în încăperi, o pătură în plus rezolvă lipsa căldurii în sobe.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite