Sibiu: Peste 1.400 de poliţişti şi jandarmi pe străzi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prioritatea o constituie bisericile şi locurile aglomerate de credincioşi, însă nu vor scăpa nesupravegheate nici străzile principale sau drumurile naţionale.

CITEŞTE ŞI:

Marşul Învierii, pentru al doilea an consecutiv la Sibiu

Autobuzele vor avea program redus de Paşte

Aproximativ 1.400 de poliţişti se vor îngriji, alături de poliţiştii comunitari şi jandarmi, că sibienii vor petrece sărbătorile de Paşte în linişte. „Este evident că noi ne vom axa pe ordinea publică şi în special pe zonele cu aglomeraţii şi credincioşi", a declarat Ioan Făgădar, comisarul şef al Poliţiei Sibiu. Din totalul celor 1.400 de poliţişti, aproximativ 100 de poliţişti vor avea în grijă circulaţia rutieră pe străzile Sibiului. Pentru că procesiunea religioasă şi la slujbele de la Catedrala Mitropolitană sunt aşteptaţi peste 1000 de credincioşi, ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului a solicitat Poliţiei Sibiu acordarea unei atenţii special acestei zone. “Am primit o solicitare din partea mitropolitului şi vom acorda o atenţie special activităţii de la Catedrala Mitropoliei zilele acestea”, a mai declarat Ioan Făgădar.

Peste 50 de jandarmi la biserici

Numai puţin de 26 de lăcaşe de cult vor fi păzite, în zilele de Paşte de jandarmii sibieni. Fiecare obiectiv va avea un dispozitiv format din câte doi jandarmi iar la sediul Inspectoratului de Jandarmi vor fi pregătiţi pentru intervenţie, în caz de nevoie, alţi zeci de jandarmi. În plus, efective importante de oameni de ordine se vor afla în această periodă şi în târgurile şi pieţele din judeţ.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite