Sibiu: Maşina de ridicat maşini şi-a scos banii într-un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar un an de zile utilajul de ridicat maşini achiziţionat de primărie a amortizat costurile investiţiei din amenzile date şoferilor.

CITEŞTE ŞI:

Parcările au adus 1.000.000 de lei în primele 5 luni la bugetul Sibiului

Utilajul pentru ridicări auto fluidizează traficul din Sibiu

Reparaţiile pe DN1, la drumul Sibiu – Braşov, încurcă din nou traficul

Anul trecut în această perioadă municipalitatea sibiană anunţa intrarea în funcţiune a utilajului pentru ridicări auto. Ieri, primăria Sibiu a anunţat că după un an de zile de funcţionare acest utilaj performant a ridicat peste 700 de maşini staţionate neregulamentar şi că o mare parte din costurile iniţiale au fost deja acoperite. Costurile totale ale achiziţionării s-au ridicat la 387.193 lei, incluzând aici asigurările şi sistemul de prindere. Încasările raportate de serviciu din taxa de ridicare, transport şi depozitare, însumează până astăzi 293.600 de lei, ceea ce înseamnă că utilajul se apropie de amortizarea costurilor iniţiale.

Scopul nu sunt banii

Cu toate acestea, primarul Sibiului spune că scopul utilajului nu este să producă bani. „Utilajul de ridicări auto l-am achiziţionat ca măsură de fluidizare a traficului şi am vrut să-i responsabilizăm în acest fel pe toţi şoferii faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Cred că din momentul în care am anunţat intrarea sa în funcţiune fiecare şofer are mai multă grijă în momentul în care parchează, pentru că amenzile nu sunt deloc nesemnificative şi fiecare zi de depozitare aduce noi costuri” a declarat primarul Klaus Iohannis. Într-un an de funcţionare utilajul nu a primit nicio plângere legată de modul în care au fost ridicate maşinile.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite