Reparaţiile pe DN1, la drumul Sibiu – Braşov, încurcă din nou traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarul şoferilor care merg pe DN1 s-a reluat de aproape o săptămână, după ce constructorul a raşchetat chilometrii de asfalt la limita dintre cele două judeţe. Recepţia lucrării de reabilitare a drumului Sibiu – Braşov a fost amânată din cauza crizei economice.

CITEŞTE ŞI:

Accidentul în care au fost implicate două TIR-uri a paralizat circulaţia la intrarea în Sibiu (UPDATE)

Strada Semaforului din Sibiu a devenit strada morţii în ultimii ani (VIDEO)

Invazie de căpuşe în zonele de grătare şi iarbă verde din Mărginimea Sibiului

Constructorul francez Colas a reînceput asfaltarea pe drumul Expres Braşov - Sibiu pentru că pe anumite porţiuni nu a respectat reţeta de asfalt. Pentru a preveni apariţia unor gropi sau stricăciuni în asfalt constructorul preferă reasfaltarea unor porţiuni. Reparaţiile au început deja în zona localităţilor Scoreiu şi Porumbacu din judeţul Sibiu iar constructorul le va suporta din buzunarul propriu. Săptămâna trecută au fost decopertate primele porţiuni de asflat şi urmează ca un strat nou, de data aceasta făcut după o reţetă corectă, să fie turnat. „În momentul de faţă drumul este predat constructorului, el încă nu a fost preluat de noi. Mai este destul de lucru la el, în special la Hula Bradului. Până la predare dânşii mai pot interveni la lucrări”, ne-a declarat Liviu Creţu, directorul sibian al Secţiei Sibiu a Drumurilor Naţionale.

O persoană a intrat cu bicicleta într-un tren la Orlat (UPDATE)

19 milioane de euro

Costurile iniţiale ale modrnizării drumului s-au ridicat la aproape 19 milioane de euro,  bani proveniţi de la banca europeană de investiţii şi de la guvernul României. În prezent traficul în zonă se desfăşoară alternativ, pe un singur sens. Circulaţia este mult îngreunată. Din punct de vedere al Secţiei Sibiu a Drumurilor Naţionale, până la predarea lucrărilor de modernizare a DN 1 Sibiu – Braşov, constructorul n-are decât să decorperteze şi să reasfalteze de câte ori vrea, până la recepţia lucrărilor.

Supărare şi la CJ

image

Din păcate, totul se face pe nervii şoferilor. Consiliul Judeţean Sibiu priveşte neputincios în direcţia în care se fac lucrările la acest sector de drum. Pentru că nu administrază acest drum, CJ-ul spune că nu poate face nimic în privinţa tragerii la răspundere a celor care s-au apucat să repare un drum la care reabilitarea s-a făcut anul trecut. „Am văzut şi eu că au reînceput lucrări la acest drum. Din păcate nu ţine de noi administrarea, dar sigur că este deranjant ca după atât de puţin timp să se înceapă din nou să se raşcheteze asfaltul şi traficul între Sibiu şi Braşov să fie din nou dat peste cap. O să cerem şi noi o notă de informare la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România” a declarat Constantin Şovăială, vicepreşedinte la CJ Sibiu.

Reparaţiile la partea sibiană a Drumului Naţional 1 au început în anul 2006 şi s-au încheiat parţial anul trecut.

„Nu ştim data exactă a recepţiei lucrărilor pentru că au apărut nişte întârzieri la plăţi”, Liviu Creţu, director Drumuri Naţionale Sibiu

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite