Sibiu: Mărginimea Sibiului, locul doi în topul destinaţiilor montane de 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Litoralul Mării Negre şi zona Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului a fost destinaţia preferată de români pentru petrecerea mini-vacanţei de 1 mai.

CITEŞTE ŞI:

Peste 200.000 de euro pentru salvarea satelor tradiţionale sibiene

Conform Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism peste 30.000 de turişti au petrecut wee-end-ul pe riviera românească, dublu faţă de estimările iniţiale ale ANAT. Deşi a fost un week-end normal, mini-sejurul de 1 Mai a determinat zeci de mii turişti români să aleagă destinaţii interne sau externe.

"În urma unei analize detaliate pe care o realizăm  anual cu prilejul deschiderii oficiale a sezonului, consultând membrii la nivel naţional precum şi Patronatele, Asociaţiile partenere, ANAT precizează că numărul turiştilor care şi-au petrecut mini vacanţa de 1 mai în România a fost de aproximativ 80.000. Cei mai mulţi - peste 30.000, dublu faţă de estimările ANAT din luna aprilie - au ales Litoralul românesc al Mării Negre", arată reprezentnaţii ANAT într-un comunicat de presă.

De asemenea, atât turismul montan, cât şi cel rural, au fost solicitate de turiştii români. Valea Prahovei a avut un grad de ocupare de circa 50%, respectiv 10.000 de turişti, iar pensiunile rurale au fost alese de peste 40.000 de turişti, zonele preferate fiind: Bran-Moieciu ,Mărginimea Sibiului şi nordul Olteniei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutaţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite