Sibiu: Grupul ighişenilor lichidat de poliţiştii medieşeni (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii medieşeni încheie anul glorios
Poliţiştii medieşeni încheie anul glorios

Poliţiştii din Mediaş s-au remarcat la final de an cu identificarea mai multor hoţi, tâlhari şi bandiţi care le-au dat de furcă în ultimele luni cu infracţiunile lor, toţi din Ighişu Nou. După ce luni au prins autorii a două spargeri comise în Ajun de Crăciun, marţi au dat şi de urma unor tâlhari, pe care îi căutau din 22 decembrie şi pentru care azi vor cere instanţei mandat de arestare.

Citeşte şi

Sibiu: Banditul de la Mediaş prins din întâmplare

În total, cinci tineri, printre care doi minori sunt cercetaţi penal pentru mai multe furturi şi o tâlhărie şi toţi sunt din Ighişu Nou, o localitate arondată Mediaşului. Doi dintre aceştia urmează să fie prezentaţi azi, Judecătoriei Mediaş cu propunerea de arestare preventivă, alţi doi nefiind încă reţinuţi. "Am reuşit să le dăm de urmă după ultima spargere, din Ajun. Eram cu ochii pe ei de mai multă vreme şi aveam informaţii că cei din acest grup ar fi autorii mai multor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale comise în acest an. Doi se ascund, dar o să-i prindem curând" a declarat miercuri dimineaţă comisarul Dorin Rău, şeful Poliţiei Municipiului Mediaş.

UPDATE: Toţi cei patru indivizi cercetaţi pentru tâlhărie au primit ieri mandate de arestare, doi dintre ei în lipsă. Poliţiştii i-au prins aseară şi pe Ioan Lăcătuş şi Daniel Pantea.


Intrau pe geam şi ieşeau pe uşă
Fapta care le-a pus capac ighişenilor puşi pe infracţiuni s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 decembrie, când Victor Zălar în vârstă de 20 de ani şi minorul de 17 ani, Ioan Chirilă, au intrat prin efracţie în casele unor consăteni din Ighiş şi au furat un televizor, scule şi mâncare.
Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi în 28 decembrie air în urma anchetei s-a dovedit că unul dintre ei era complice la o tâlhărie care avusese loc cu o noapte înaintea furturilor, pe 22 decembrie la 3 dimineaţa.
Zlătar împreună cu Adrian Matiu, în vârstă de 18 ani, Ioan Lăcătuş de 17 ani şi Daniel Pantea în vârstă de 20 de ani, toţi din Ighişu NOu, au bătut un taximetrist şi l-au jefuit de o sută de lei.
Cei patru tineri s-au suit în taxi şi i-au cerut şoferului să-i ducă la Moşna, la zece kilometri de Mediaş, La ieşirea din oraş au sărit pe taximetrist, l-au imobilizat şi lovit cu pumni, ca să oprească, după care i-au sustras din portieră banii pe care i-au găsit.  Din declaraţia taximetristului, reiese că deşi mai avea şi alţi bani şi bunuri, tâlharii s-au mulţumit cu mărunţisul.

Unul dintre tâlhari e vărul banditului de la Euroil
Pe lângă Victor Slătar care deja era reţinut pentru furturi, poliţiştii au pus mâna pe Adrian Matiu, ceilalţi doi autori ai tâlhăriei fiind dispăruţi. Adrian Matiu este vărul unul alt client al poliţiştilor, Alin Matiu, în vârstă de 23 de ani, banditul care în 10 noiembrie a jefuit cu un pistol cu gaze benzinăria Euroil din Mediaş şi care a fost prins tot în Ajun de Crăciun, după ce a furat motorină dintr-un TIR.
Potrivit comisarului Dorin Rău, acesta acţiona solitar şi se specializase în furturi de combustibili din rezervoarele TIR-urilor parcate în benzinării, fiind bînuit că ar fi autorul şi altor fapte de acest gen reclamate de păgubiţi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite