Sibiu: Banditul de la Mediaş prins din întâmplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Matiu avea la el pistolul şi hainele care îl încriminau
Alin Matiu avea la el pistolul şi hainele care îl încriminau

Autorul jafului armat de la benzinăria Euroil din Mediaş şi-a petrecut Crăciunul în arestul Poliţiei, după ce a fost identificat chiar în dimineaţa de Ajun, fiind surprins în flagrant furând motorină dintr-un TIR.

Aşa cum s-a dovedit mai târziu, Alin Matiu, în vârstă de 23 de ani, din Ighişu Nou era la al doilea furt  de motorină în această lună. Poliţiştii medieşeni aveau o  plângere pentru o astfel de faptă, din noapte de 9 spre 10 decembrie, cu autor necunoscut.Sigur că nu va fi prins, tânărul a vrut să mai dea o lovitură ca să facă rost de bani dar un trecător l-a observat în timp ce scotea motorina din rezervorul TIR-ului şi a anunţat Poliţia. Anchetatorii l-au luat pe sus pe Matiu şi când i-au controlat maşina, au descoperit în ea hainele cu care era îmbrăcat luna trecută când a atacat benzinăria şi pistolul cu gaz pe care l-a folosit ca să-i ameninţe pe casieri. Tânărul a fost reţinut şi va fi cercetat pentru furt calificat şi tâlhărie.


Jaf de 1300 de lei
Mascat  şi înarmat cu un pistol cu gaze, Alin Matiu a năvălit în dimineața zilei de 10 noiembrie, în benzinăria Euroil de la ieșirea din Mediaș spre Sighișoara. Din păcate pentru el, nu a prea avut ce să jefuiasca, pentru că în casa benzinăriei nu erau decât în jur de 1300 de lei. Tânărul a urlat la angajatul staţiei să scoată toţi banii din casă, iar ca să fie şi mai convingător, a tras un foc de armă spre rafturi. Angajatul intrase împreună cu un coleg în tura de noapte cu casa goală, şi nu a prea avea ce să-i dea. Tânărul a luat ce a găsit şi a dispărut, toată scena fiind surprinsă de camerele de luat vederi din benzinărie. Autorul nu a putut fi însă identificat, norocul poliţiştilor fiind că acesta nu s-a potolit.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite