Sibiu: Fosta Capitală Culturală Europeană arată ca după bombardament. Sute de plângeri depuse la Primărie (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile din fosta capitală culturală europeană arată ca după bombardament
Străzile din fosta capitală culturală europeană arată ca după bombardament

Topirea zăpezii a lăsat în urmă sute de probleme pe zeci de artere din oraş, cele mai afectate fiind cele pe unde este deviat traficul greu. Municipalitatea are alocaţi pentru reparaţii şi plombări cu 60 la sută mai puţini bani decât anul trecut.

UPDATE - Avalanşă de plângeri
Centru de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Sibiu a primit în acest început de an sute de plângeri legate de starea actuală a drumurilor din oraş, lucru recunoscut şi de administraţia locală. „Într-adevăr au fost depuse reclamaţii din partea cetăţenilor referitoare la starea anumitor străzi. Nu putem să vă spunem o cifră exactă, dar sunt sesizări destul de multe”, a spus miercuri după amiază, Carmen Chiş, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Munţii Cindrelului, Lotrului şi Făgăraş au un singur refugiu funcţional

Parcare interzisă sub viaductul care se fărâmă în Gara Mică

Primăria Sibiu are probleme cu iluminatul

Ninsorile căzute în această iarnă au lăsat în urma lor, după topirea zăpezii cele mai mari probleme cu care se confruntă municipalitatea în ultimii zece ani, în privinţa reparaţiilor care trebuiesc făcute pe arterele din oraş. Dacă pe străzile lăturalnice sau în cartiere sibienii s-au obişnuit să facă „cristiane” cu maşinile printre gropi, acum situaţia a devenit una generală şi pe arterele cele mai circulare şi uzitate de către şoferi în fiecare zi în oraş. Un drum pe străzile pe care circulă tir-urile care tranzitează oraşul este un adevărat calvar. Taximetriştii ştiu cel mai bine pe unde nu trebuie să mergi prin Sibiu ca să nu ajungi apoi direct la service pentru reparaţii la maşină. Marius Mordoşan este taximetrist de mai bine de cinci ani şi a mărturisit că aşa dezastru nu a văzut niciodată pe străzile din oraş. „În anii trecuţi erau prin cartiere străduţe unde se mergea mai dificil, dar acum deja şi pe principalele artere e jale. Sincer vă spun că dacă aud de vreo comandă pe Argeşului, Ţiglarilor, Gladiolelor, Cristianului, Siretului sau Lomonosov la staţia jos din mână şi mă fac că nu aud. Păi acolo se merge din groapă în groapă. Nu ai cum să le ocoleşti”, a mărturisit taximetrisul.  De departe cea mai „ruptă” stradă este Argeşului, acolo unde TIR-işti îşi pun mâinile în cap de fiecare dată când o tranzitează. „Trec des prin Sibiu da aşa drumuri proaste nu am văzut niciodată” a spus în fugă în şofer ar unui autocamion cu numere de Argeş.

Reparaţii abia de luna viitoare
Municipalitatea a explicat pentru Adevărul de Seară că vor fi făcute reparaţii şi plombări abia după 15 martie, dar banii alocaţi nu vor ajunge pentru acoperirea întregului necesar pentru acest tip de investiţie în infrastructură. „Primăria a alocat în bugetul pentru acest suma de 8.700.000 de lei. Din 15 matie vom intra mai întâi pe străzile pe unde criculă traficul greu, iar apoi pe cele folosite de autobuzele de la societatea de transport în comun”, a explicat Carmen Chiş, din cadrul Biroului de presă al Primăriei. Anul trecut primăria a alocat aproximativ 20.000.000 de lei pentru reparaţii şi plombări.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite