Sibiu: Femeie de 150 de kilograme a născut un băieţel de 1250 de grame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia are 38 de ani, este din Sibiu, şi la 1,50 metri înălţime, cântăreşte peste 150 de kg.Naşterea a avut loc la Maternitatea din Sibiu, prin cezariană efectuată la 8 luni.

CITIŢI ŞI:

DN1 din nou blocat la Cristian pentru ridicarea TIR-ului răsturnat cu banane

Record de bătuţi ajunşi la urgenţă

Medicii consideră acest caz ca fiind o operaţie de cezariană extrem de dificilă, la o pacientă cu obezitate morbidă.  „Acestă intervenţie a fost necesară datorită patologiei prezentate de gravidă, hipertensiune indusă de sarcină, formă severă, aparută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operaţiei cezariene la 32 de saptămâni“, spune prof. univ. dr. Adrian Stretean, şeful Clinicii Obstetrică –Ginecologie din Sibiu.


Intervenţia chirurgicală a fost dificilă, a necesitat o echipă medicală formată din cinci medici şi o asistentă instrumentară, dar a decurs în condiţii bune, fără incidente intraoperatorii.


Evoluţia postoperatorie a pacientei este favorabilă, existând totusi posibilitatea aparitiei ulterioare a unor complicaţii, astfel pacienta se află in permanenţă sub supraveghere  medicală in cadrul  Serviciul de Terapie Intensiva, al Clinicii Obstetrică –Ginecologie.


În cadrul Maternităţii spitalului s-au mai efectuat astfel de intervenţii la gravide cu obezitate, dar acest caz este unul deosebit, pacienta prezenta cel mai mare grad de obezitate, accentuat de raportul între inaltime si greutate, fapt care a dus implicit la creşterea dificultăţii intervenţiei chirugicale.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite