Sibiu: Cinci polițiști de la Rutieră, cercetați pentru neglijență în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alți doi ofițeri au fost atenționați conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru superficialitate în activitatea de control.

CITIȚI ȘI:

"L-am tăiat până a sărit apa din el!"

Preşedintele FDGR Sibiu, lovit în plin de o maşină

Potrivit reprezentanților IGPR, o comisie formată din ofiţeri ai Direcţiei Control Intern şi ai Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române a efectuat un control la Biroul Rutier al Poliţiei Sibiu, în urma semnalării unor nereguli de către mai mulți agenți rutieri. „ Au fost constatate o serie de disfuncţionalităţi, atât în ce priveşte activitatea poliţiştilor rutieri, cât şi pe linia aplicării managementului la structura rutieră“, se arată într-un comunicat transmis în acestă după-amiază de IGPR.

Conducerea Poliției Române a decis astfel declanşarea procedurii cercetării prealabile pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege” faţă de cinci poliţişti- doi ofiţeri, din care unul cu funcţie de conducere şi trei agenţi şi atenţionarea altor doi ofiţeri cu funcţie de conducere, pentru superficialitate în activitatea de control.

Nu există normă de amenzi
În ceea ce privește acuzațiile semnalate săptămâna trecută de mai mulți polițiști, legate de impunerea unei norme de amenzi, reprezentanții IGPR spun că acestea nu se confirmă.  Comisia formată a constatat totuși că modalitatea de evaluare a poliţiştilor rutieri, la nivel local, a fost realizată neunitar, fapt ce a permis crearea unei percepţii negative privind cuantificarea activităţilor desfăşurate. Totodată, din verificări a reieşit că o parte din dispoziţiile transmise de către factori de conducere ai inspectoratului de poliţie au fost interpretate eronat, pe fondul neurmăririi de către aceştia a modului de punere în aplicare a sarcinilor dispuse.

CITIȚI AICI DESPRE ACUZAȚIILE LANSATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI LEGATE DE NORMA DE AMENZI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite