Sibiu: Banca de Alimente a ajuns la 40 de familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca de Alimente a rămas în Săptămâna Mare în Sibiu. 40 de familii defavorizate aflate în evidenţa Serviciului de Asistenţă Socială al Primăriei Sibiu au primit pachete cu alimente de la voluntarii Crucii Roşii. 

CITEŞTE ŞI:

Peste 1.400 de poliţişti şi jandarmi pe străzi de Paşte

Institutul Cultural Român invită Corul Harmony în Portugalia

Beneficiarii au fost familii monoparentale sau familii fără venituri din zonele Ţiglari, Piaţa Cluj, Oraşul de Jos, Ştrand, Vasile Aaron, Hipodrom, Turnişor şi Marmeladă.

„Unul dintre cazurile cele mai grele de ieri a fost cel al unei femei de 82 de ani fără copii, fără nepoţi, care se gospodărea singură. Îi este foarte greu să se descurce pentru că oboseşte extrem de repede şi din această cauză nici nu mai poate să-şi facă singură de mâncare. A fost cazul care m-a impresionat cel mai mult”, a declarat Raluca Morar, Director Crucea Roşie Sibiu. „Vreau să mulţumesc Primăriei Sibiu şi voluntarilor pentru participarea la această acţiune, dar în special vreau să le mulţumesc sibienilor care au donat aceste alimente şi să le doresc tuturor Paşte fericit”, a mai spus Raluca Morar.

Colaborare cu hypermarket-urile

Pentru această acţiune, Crucea Roşie a colaborat cu Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sibiu.
 
Distribuţia de alimente de ieri face parte din proiectul Banca de Alimente, implementat în Sibiu de Crucea Rosie, cu sprijinul hypermarket-urilor Carrefour şi Real. Banca de Alimente reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii şi/sau sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Sibiu şi din judeţ.

De la începutul proiectului în Sibiu, Crucea Roşie împreună cu magazinele Carrefour şi Real au colectat aproximativ 4.500 de kg de alimente neperisabile, destinate persoanelor vulnerabile din judeţul Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite