Sibiu: S-au legat pentru totdeauna, în straie tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri însurăţei au ales să poarte modele de la nunta bunicilor, în detrimentul modei. Şi-a luat ie şi crătinţă şi şi-a aşteptat, pe prispă, alesul inimii. Nici el nu a făcut notă discordantă, aşa că a venit să-i ceară mâna, în cioareci şi cu şerpar. Părinţii spirituali le-au urmat modelul ”tradiţional”.

CITEŞTE ŞI:

Mărginimea resuscitează obiceiurile pentru atragerea turiştilor

Enache şi Iuliana Marciuc primesc verighete unicat, de la o sibiancă

Ioana şi Călin au 23, respectiv 25 de ani,s-au cunoscut în urmă cu 2 ani, departe de ţară, în Franţa şi se pare că dorul simţit atunci a fost cel care i-a inspirat pentru momentul în care şi-au unit destinele. Erau acolo după ce au câştigat o bursă de studii şi nu şi-au imaginat atunci că nu se vor mai despărţi niciodată. Dar anii au trecut, iar legătura lor a devenit tot mai puternică. Nu au uitat însă de unde au plecat, nici tradiţiile şi nici obiceiurile. Sâmbătă au dovedit-o, în faţa altarului. Şi nu au făcut-o oricum.

image

Fără creatori de modă

Nu au vrut să poarte ultimele modele ale creatorilor de modă, în vogă, în zilele noastre, ci au născocit în lada de zestre a bunicii după modele şi şi-au croit straie populare pentru acest eveniment. ”Am vrut ceva mai autentic, ceva tradiţional, aşa că ne-am decis să ne comandăm aceste două costume. E ceva mai deosebit. Ambele costumele au costat doar 700 de lei. Infim, dacă ar fi să comparăm cu preţurile la care se ridică o rochie de mireasă şi un costum de mire”, povesteşte extrem de emoţionată Ioana Hăndăbuţ, tânăra mireasă. Ideii lor au răspuns afirmativ şi părinţii spirituali.

image

Aşa miri, aşa naşi

Cele două perechi de naşi, aleşi pentru a le fi alături la greu, s-au conformat şi ei şi au scos de la naftalină costumele. ”Este o nuntă aparte şi ideea este extrem de interesantă”, mărturiseşte Alexandra Dragomir, una dintre naşe. Naşul e şi el, printre cei mai încântaţi nuntaşi. ”Costumele noastre sunt din zona Clujului, pentru că de acolo ne tragem. Sunt extrem de fericit pentru că este atât de confortabil costumul şi altfel te simţi dacă nu te strânge cravata de gât”, spune amuzat Mihai Dragomir.

image

 Tradiţie în familie

Alături de cele trei perechi, soacra mare, s-a gătit şi ea. Pe lângă ie şi crătinţa, şi-a pus şi pălăria de paie, plină cu flori, aşa cum se poartă în zona Cluj. ”E şi păcat să nu ţinem la tradiţie şi mă bucur că tinerii noştri ţin atât de mult la ea. Mi-a plăcut mult această idee pentru că s-a mai colorat nunta aceasta”, spune Călina Hăndăbuţ. La fel au făcut şi domnişoarele şi domnişorii de onoare. Şi-au împrumutat costume populare de unde au putut şi s-au alăturat tematicii nunţii. ”Deja mă gândesc ce temă să aleg la nunta mea. Trebuie să fie cel puţin la fel de originală”, spune Ioana Herciu, una dintre domnişoarele de onoare.

Şi petrecerea a continuat în acelaşi stil, invitaţii fiind chemaţi pentru masă şi dans, la un restaurant rustic, din Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite