Sibienii sunt aşteptaţi mâine la „O Tură în Parc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Tură în Natură se lansează mâine la Sibiu şi le propune sibienilor o plimbare cu bicicletele în parcul Sub Arini.

Citiţi şi:

Sute de sibieni la „Marşul Bicicliştilor”

Cartierele Sibiului legate prin piste de biciclete pe tronsoane de zeci de kilometri

Evenimentul se va desfăşura în zona stadionului municipal, şi va începe la ora 12:00. Tură în Natură este o nouă organizaţie sibiană, ce va promova mişcarea în aer liber şi un stil de viaţă activ şi prietenos mediului înconjurător.

“Prin acest eveniment dorim să promovăm mersul pe bicicletă şi să-i încurajăm pe sibienii de toate vârstele să iasă la o plimbare cu bicicleta pe aleile parcului. Pentru cei care nu au bicicletă dar vor să încerce această formă de mişcare, le vom închiria una gratuit. Am pregătit şi un traseu interactiv unde micii biciclişti care vor trebui să facă faţă obstacolelor amenajate special pentru ei. La final copii vor primi diplome de participare care să ateste măiestria lor în mânuirea bicicletei”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, la final sibienii posesori de biciclete sunt invitaţi la o tură pe aleile marcate ale parcului. “Încercăm astfel să ajungem la un respect reciproc între biciclişti şi pietoni şi să determinăm pe cât mai mulţi să folosească mai des acest mijloc comod şi ecologic de transport”, mai spun cei de la Tură în Natură.

Acţiunea se bazează pe sprijinul a peste zece voluntari care vor interacţiona cu participanţii pe care îi vor invita să completeze un chestionar privind atitudinea şi doleanţele sibienilor în privinţa mersului pe bicicletă. Rezultatele acestui chestionar vor modela acţiunile viitoare ale organizaţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite