PREMIERĂ - Cartierele Sibiului legate prin piste de biciclete pe tronsoane de zeci de kilometri, ca în Europa de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea va continua în acest an proiectul de creare de piste de biciclete care să lege cartierele Sibiului. Numai puţin de 35 de kilometri vor fi amenajaţi pe 10 tronsoane în această primăvară. Bicicliştii vor fi dirijaţi în trafic deocamdată cu ajutorul semafoarelor auto, iar pistele sunt marcate cu vopsea roşie.

CITIŢI ŞI:

Sibienii vor merge cu bicicleta prin oraş ca în Vestul Europei

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

„Vom continua cu prima fază a acestui proiect în care vom amenaja piste de biciclete noi pe aproximativ 17 kilometri. Dorim să oferim astfel sibienilor un mijloc de deplasare alternativ autovehiculului propriu.

Dacă pista existentă este folosită mai mult pentru agrement, cele care vor rezulta în această etapă vor putea fi utilizate pentru deplasarea în oraş.” a declarat primarul Klaus Iohannis.


Vor fi amenajate 10 tronsoane de pistă de biciclete, pe următoarele străzi:
Tronson 1: pe strada Ludoş, între Calea Poplăcii şi pista existentă.
Tronson 2: din Piaţa Unirii, pe strada Andrei Şaguna, apoi pe Şoseaua Alba Iulia până în dreptul străzii Europa Unită.
Tronson 3: din Bulevardul Vasile Milea, pe strada Nicolae Iorga până la intersecţia cu Bulevardul Mihai Viteazu
Tronson 4: strada Semaforului – strada Rahovei – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Nicolaus Olahus – strada Şcoala de Înot
Tronson 5: strada Hipodromului (legătura cu pista de pe strada Iorga)
Tronson 6: pe Bulevardul Vasile Milea, între strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii
Tronson 7: pe strada Ştefan cel Mare, între Piaţa Revoluţiei şi strada Moldoveanu.
Tronsonul 8: din cartierul Broscărie, pe strada Ştefan cel Mare, apoi pe strada Bâlea, strada Herman Oberth până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.
Tronsonul 9: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Herman Oberth, prin sensul giratoriu Bulevardul Corneliu Coposu, se ajunge în Piaţa Unirii, apoi pe Calea Dumbrăvii şi strada Lomonosov, făcându-se joncţiunea cu pista existentă.
Tronson 10: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Regele Ferdinand, apoi pe strada Constituţiei şi până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

„Pista este gândită să aibă continuitate din orice punct al ei, iar pista existentă a fost şi ea inclusă în noile trasee.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Centrul Sibiului conectat cu cartierele prin piste de biciclete
Pistele de biciclete ce urmează a fi trasate pe carosabil vor alcătui în final (vezi harta postată pe site-ul propriu la secţiunea ştiri) o legătură între Piaţa Unirii şi o serie de cartiere, de-a lungul unor artere principale:
Piaţa Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu – Gară – cartier Lazaret şi Guşteriţa
Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – ieşirea din Sibiu spre Răşinari
Piaţa Unirii – Şoseaua Alba Iulia – ieşire din Sibiu spre Sebeş
Piaţa Unirii – Bulevardul Vasile Milea –strada Nicolae Iorga – strada Rahovei – ieşire spre Vâlcea sau legătura cu strada Semaforului şi Ştefan cel Mare.

Piste de 1 metru lăţime
Marcajele pentru piste vor fi efectuate de către SC DPC SA, echipele acestei societăţi urmând să înceapă trasarea imediat ce temperaturile permit acest lucru. Modalitatea de marcare urmează să fie stabilită pentru a asigura maximum de vizibilitate. DPC va monta de asemenea indicatoarele rutiere specifice care să avertizeze şoferii cu privire la existenţa bicicliştilor în trafic. „Conducătorii de autovehicule trebuie să se obişnuiască cu bicicliştii în trafic, aceştia fiind participanţi cu drepturi egale în circulaţie, conform codului rutier. În egală măsură, bicicliştii trebuie să respecte prevederile Codului pentru propria siguranţă şi a celor din jur.” a specificat primarul Klaus Iohannis.

image
image
image

Tronsoanele de pistă asigură o continuitate a traseelor parcurse de biciclişti, iar în această fază Piaţa Unirii este punctul de convergenţă a traseelor. În următoarele etape vor fi amenajate piste de biciclete şi în cartiere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite