Sibienii vor merge cu bicicleta prin oraş ca în Vestul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a decis să amenajeze piste pentru biciclişti pe aproape toate străzile importante din oraş.

CITIŢI ŞI:

Aproape 1.300 de intervenţii în carosabil pentru reţele la Sibiu

Gropile au apărut ca ciupercile după ploaie în oraş (FOTO)

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

Sibienii împătimiţi ai plimbărilor cu unul din cele mai utilizate mijloace de transport din ţările vest europene, au reale motive să îşi frece mâinile de bucurie. Dacă până acum bicicliştii aveau prioritate doar pe pista amenajată pe Şcoala de Înot, prin parcul Sub Arini şi în continuare pe Aleea Călăreţilor până în Dumbrava Sibiului, lucrurile se vor schimba radical.

Municipalitatea sibiană a anunţat că a stabilit să implementeze din primăvara acestui an, mai multe piste pentru biciclişti. Astfel după pista care ajunge la Grădina Zoologică şi Muzeul în Aer Liber, în curând prin oraş vor fi semnalizate şi amenajate corespunzător şi piste pe marginea mai multor străzi. Acestea vor fi semnalizate exact ca cele care sunt folosite de ani buni cu succes, de către bicicliştii din Olanda şi Germania.

Primăria va desconspira întreg proiectul în următoarele săptămâni, când va fi prezentat în detaliu acest plan. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar putea să fie chiar şi el protagonist în promovarea ideii de plimbare cu bicicleta în detrimentul celei cu maşina.

„Nu m-am gândit dacă voi promova personal acest tip de transport, dar vom vedea la momentul oportun” a spus edilul Sibiului, care este cunoscut ca un împătimit al plimbărilor cu bicicleta. Iohannis este văzut deseori mai ales vara, la plimbare cu bicicleta, prin oraş şi prin împrejurimile Sibiul, mai ales în zona Cisnădioara.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite