Sibienii pică pe capete examenul pentru obţinerea permisului de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din doi candidaţi la permisul de conducere auto din judeţul Sibiu au fost respinşi în primele şase luni din acest an. De vină pentru aceste este slaba pregătire a candidaţilor care se prezintă la examen.

CITIŢI ŞI:

Amenzi de peste 80.000 de lei şi zeci de permise ridicate,în urma unei ample acţiuni a poliţiştilor sibieni

Nouă permise suspendate şi sute de amenzi pentru viteză în câteva minute pe DN1

Indicatoare optice montate la un an de la un carnagiu în judeţul Sibiu


Potrivit cifrelor oficiale, doar puţin peste 50% dintre cei care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere au reuşit să răspundă la cel puţin 22 din cele 26 de întrebări. Astfel, dintre cei 14.299 înscrişi pentru a susţine examenul, 11.912 s-au prezentat la sală şi doar 6.220 au reuşit să treacă testul pe calculator.

A dat examen de şapte ori
Alexandru Mihuleţ este doar unul dintre miile de sibieni care îşi doreşte să devină şofer. Nu se agită foarte tare însă când vine vorba despre învăţat. Tânărul, în vârstă de 18 ani, se prezintă periodic la examen, din luna noiembrie a anului trecut. A dat deja de 7 ori sala şi spune că motivul pentru care a picat de fiecare dată este că nu a stat niciodată să înveţe. S-a mulţumit să facă doar chestionare, care se pare însă că nu l-au ajutat foarte mult. „Dau de anul trecut, din noiembrie, şi nu am reuşit să trec sala. Adevărul este că nici nu m-am stresat să învăţ, am preferat să fac chestionare, numai că atunci când ajung la sală nu reuşesc să mai dau răspunsurile bune.  Sper ca norocul să mă ajute să iau, până la urmă“, a povestit alexandru Mihuleţ.

Un alt tânăr care mizează mai mult pe noroc pentru a-şi obţine permisul este Tiberiu Alexandru. În vârstă de 18 ani, acesta spune că nu a avut timp să înveţe, întrucât a avut preocuipări mai interesante. „ Este a doua oară când dau. Prima dată m-am încurcat şi am greşit pentru că nu învăţasem foarte mult. Este vară, am ieşit cu prietenii, n-am avut timp să stau cu burta pe carte.Cele mai grele mi se par contravenţiile, pe care nu reuşesc să le înţeleg“, a explicat tânărul, care este convins că proba practică nu i-ar pune niciun fel de problemă.

Au posibilitatea de a rezolva întrebările
Şi reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor spun că, de vină pentru aceste rezultate, este tot pregătirea elevilor. „ Este clar că cei care pică nu învaţă. Întrebările nu sunt grele şi, în plus, oricine are acces la ele, pe site-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere.

AFLĂ CU CÂT A SCĂZUT NUMĂRUL DE CANDIDAŢI, ÎN CIFRE, FAŢĂ DE 2009, AZI ÎN

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite