Indicatoare optice montate la un an de la un carnagiu în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

7 indicatoare biligve cu „Viteza ucide“ şi „Centura salvează vieţi“, alături de 20 de sisteme de semnalizare optice, au fost montate, seara trecută, pe drumul naţional 1, între localităţile Sălişte şi Apoldu, pe un segment de 2 kilometri.

CITIŢI ŞI:

Primăria reconfigurează traficul pe străzi importante din Sibiu


Acestea au fost implementate în 3 „puncte negre“ şi au menirea de a avertiza şoferii cu privire la pericolele pe care le prezintă aceste zone. Semnalizatoarele optice, montate în trei curbe deosebit de periculoase, funcţionează pe baza energiei solare. Proiectul a fost impelmentat la fix un an de la ziua cea mai sângeroasă pe şoselele din judeţ. „Acum un an am înregistrat, din nefericire, un accident cu trei morţi. Eram aici, pentru cercetarea la faţa locului, şi am rămas marcat. Doi dintre cetăţeni, soţ şi soţie, ea judecătoare, au pierit. În urma lor a rămas un copilaş de un an. De atunci m-am zbătut pentru ca acest proiect să fie implementat“, spune Bogdan Maxim, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu. Şi a reuşit. Cu sprijinul a două firme, proiectul de pe drumul naţional 1, unic în ţară, ce a costat 10 mii de lei, a devenit funcţional.


Nu este singurul proiect al poliţiştilor sibieni menit să reducă accidentele. „Am avut proiectul preluat de la poliţia din Ungaria, cu poliţiştii reflectorizanţi de tablă, aşezaţi pe marginea drumului. Din păcate, vremea, dar mai ales oamenii, au început să le deterioreze, aşa că am demontat poliţiştii. Apoi am mai avut cel cu scheletele de maşini avariate din accidente şi cel cu maşinile de poliţie aşezate pe marginea drumului. Acestea din urmă au avut cel mai mare succes“, adaugă Maxim.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite