Sibienii îşi pot testa gratuit glicemia şi hemoglobina glicozilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea are loc timp de trei zile, începând de astăzi, ân faţa magazinului Dumbrava. Sibienii vor avea la dispoziţie zece aparate de testat hemoglobin glicozilată şi tot atâtea care măsoară glicemia.

Citiţi şi:

Zeci de sibieni şi-au verificat aluniţele

Sibienii şi-au testat gratuit glicemia,tensiunea şi greutatea

Potrivit AGERPRESS, timp de trei zile, pe 26, 27 şi 28 mai, Asociaţia Bolnavilor de Diabet din Sibiu pune la dispoziţia locuitorilor zece aparate de testat hemoglobina glicozilată şi alte zece care măsoară glicemia, toate amplasate în faţa Magazinului Dumbrava din centrul Sibiului. Orarul testărilor este următorul: joi (13.00 - 19.00), vineri (13.00 - 19.00) şi sâmbătă (10.00 - 16.00). Este pentru prima oară când în Sibiu se fac gratuit teste de hemoglobină glicozilată într-un spaţiul public.

Testările gratuite se adresează tuturor locuitorilor din Sibiu: pentru populaţia diagnosticată cu diabet se fac testări de hemoglobină glicozilată, în timp ce pentru restul sibienilor se acordă testări gratuite de glicemie. Pentru testarea hemoglobinei glicozilate, preţul în mediul privat este de 30-50 de lei. La dispoziţia pacienţilor se vor afla de asemenea şi informaţii utile despre tratarea acestei afecţiuni.

'În România există peste 1.300.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet zaharat, dintre care 18.000 se află numai în judeţul Sibiu. Dacă ne gândim însă că aceştia sunt doar pacienţii diagnosticaţi şi că numărul celor bolnavi de diabet ar putea fi mult mai mare, de abia atunci ne dăm seama cât de multă nevoie avem de un program de testare de acest gen. Astfel, îi încurajăm pe toţi locuitorii judeţului Sibiu să efectueze testările gratuite de glicemie şi hemoglobină glicozilată', a declarat Alexandru Augustin, Vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei Bolnavilor de Diabet din Sibiu.

Diabetul zaharat este una din cele mai grave probleme de sănătate a timpurilor moderne, afectând 8,5 % din populaţia adultă a Europei. În fiecare an, în întreaga lume, se îmbolnăvesc de diabet zaharat şapte milioane de persoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite