Zeci de sibieni şi-au verificat aluniţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au fost consultaţi de deramatologii sibieni în cadrul unei acţiuni de screening gratuit, organizate cu ocazia Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului.

Citiţi şi:

A ajuns la spital după ce a fost bătută cu un coş de gunoi

10 sibieni au ajuns duminică la spital,muşcaţi de căpuşe

Zeci de sibieni au trecut ieri pragul cabinetelor de dermatologie din incinta Spitalului Judeţean, pentru a fi consulaţi de medicii dermatologi, cadrul unei acţiuni de screening gratuit organizate în fiecare an cu ocazia Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului.

 “Această zi este foarte importantă pentru populaţie, pentru că reuşim să sensibilizăm populaţia cu privire la riscurile dezvoltării cancerului de piele şi la modul în care ar trebui să se autoexamineze. Este recomandat ca pacientul să se prezinte la medic la cele mai mici modificări ale zonei pentru că vindecarea este cu atât mai posibilă cu cât consultaţia are loc din timp”, spus Maria Rotaru, medic coordonataor al Compartimentului Clinic Dermato-Venerologie din Spitalul Judeţean.

În ultimii patru ani, la nivelul Judeţului Sibiu au fost luate în evidenţă peste 400 de cazuri de cancere cutanate, din care aproximativ 100 au fost melanoame.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite