Sibienii au încins grătarele, de 1 mai (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile anunţate de meteorologi n-au ajuns la Sibiu, iar sibienii au respectat tradiţia de 1 mai şi au ieşit, cu familii şi prieteni, la grătar.

Citiţi şi:

„Cărăbuşul de Mai”,invadează Pădurea Dumbrava!

Produsele şi mâncărurile tradiţionale,magnet pentru sibieni

În pădurea Dumbrava zeci de sibieni au încins astăzi grătarele. Oamenii spun că respectă tradiţia de 1 mai, pe care l-au sărbătorit, în fiecare an, în pădurea de lângă hotelul Hilton. “E 1 mai, e şi duminică, şi ne recreem la aer liber. Venim în fiecare an de 1 mai în Dumbravă, aici suntem obişnuiţi”, a spus Elena Grecu. 



Încă de dimineaţă, pe grătare au sfârâit carnea şi mititeii, asezonate cu un pahar de bere rece. “Pregătim nişte aripioare de pui condimentate, mici, nişte fleici de purcel, un grătărel de purcel şi antricot de miel pentru bunica şefă, căreia îi place în mod deosebit mielul la grătar”, a povestit Marian Opriţa, un sibian trecut de 50 de ani care spune că vine de 1 mai în Dumbravă din copilărie. “Noi suntem sibieni şi suntem consecvenţi, venim la pădurea Dumbrava care e una din cele mai frumoase zone verzi”, adaugă Marian Opriţa.

image
image

Printre cei care au ales Dumbrava pentru grătarul de 1 mai sunt şi nostalgici. “Este mai aproape, este convenabil, este foarte linişte, frumos, aer curat, dar ar putea fi amenajat ceva frumos aici, ca acum 20 şi ceva de ani”, spune Carmen Potor, o sibiancă ieşită la iarbă verde cu familia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite